Меню “Пуск” у Windows 11 отримає функцію з iOS

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У новій бета-версії Windows 11 з’явилося цікаве нововведення — оновлений дизайн меню «Пуск», який має на меті полегшити доступ до часто використовуваних програм. Замість обмеженої кількості іконок та окремої кнопки для перегляду всього списку програм, Microsoft вирішила запровадити концепцію, натхненну мобільними операційними системами.

Реклама

Згідно з інформацією порталу Neowin, у тестовій збірці 22635.4082 меню «Пуск» автоматично впорядковує всі встановлені програми за категоріями, створюючи своєрідну бібліотеку додатків, які згруповані за тематикою. Це нагадує спосіб, яким програми організовуються в iOS та деяких оболонках Android. При наведенні курсору на іконку відображається назва пов’язаної програми.

Реклама

Microsoft пропонує 29 різних категорій, аналогічних тим, що є в Microsoft Store, таких як “Ігри”, “Подорожі”, “Безпека”, “Музика”, “Інструменти розробника”, “Розваги”, “Спорт”, “Новини” та інші. Наразі автоматичне сортування застосовується лише до програм, завантажених з Microsoft Store. Щодо стороннього програмного забезпечення, компанія поки що не зробила офіційних заяв. Час впровадження цього нововведення у стабільні версії ОС залишається невідомим.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ