Google Chrome отримає нову приховану, але важливу функцію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google розпочала тестування нової функції, яка спростить керування вкладками та зменшить навантаження на ресурси смартфона. Про це повідомляє Phone Arena.

Реклама

Згідно з джерелом, нововведення було виявлено в коді браузера Chrome для Android. Однак наразі спеціального перемикача для звичайних користувачів немає — функція тестується лише вибраними розробниками. Вона передбачає нові таймаути для вкладок, які потенційно розвантажать смартфон і дозволять йому працювати швидше у браузері. Це буде особливо корисно для недорогих та середньобюджетних моделей.

Вкладки, які не відкривалися протягом 7 днів, автоматично архівуватимуться. Якщо ж вони не будуть потрібні протягом 60 днів, браузер закриватиме їх повністю. Це дозволить зменшити використання ресурсів процесора, акумулятора та оперативної пам’яті для важливих завдань.

Google також розглядає додаткові покращення для цієї функції в майбутньому. Наприклад, користувачі можуть отримати нову кнопку для очищення архівованих вкладок окремо від історії переглядів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGizmochina

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ