Microsoft обіцяє зменшити розмір оновлень Windows 11

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Корпорація Microsoft знову вдосконалює процес оновлення своїх операційних систем Windows, зменшуючи розмір оновлень для пришвидшення їх інсталяції.

Реклама

З моменту виходу Windows 11 21H2 у 2021 році розмір файлів оновлень зменшився приблизно на 40%. Це стало можливим завдяки тому, що деякі додатки, такі як «Пошта», були виділені як окремі елементи, а не частина самої ОС.

У новій версії Windows 11 24H2 буде застосовано аналогічний підхід. Microsoft планує порівнювати код попередніх і нових оновлень, передаючи лише зміни. Між великими функціональними оновленнями компанія також випускатиме невеликі кумулятивні оновлення, відомі як «контрольні точки», що міститимуть тільки внесені зміни.

Реклама

Ці удосконалення дозволять швидше завантажувати оновлення і зекономити місце на комп’ютері. Наразі користувачі Windows 10 та попередніх версій Windows 11 продовжать отримувати оновлення у звичному форматі. Windows 11 24H2 наразі доступна лише для комп’ютерів з підтримкою Copilot+, а для інших користувачів оновлення може бути випущене у вересні або жовтні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ