У Google Chrome з’явилася нова прихована і дуже корисна функція

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Користувачі браузера Chrome добре знають, наскільки він може споживати ресурси комп’ютера. Відкриття більше 15-20 вкладок часто змушує систему охолодження працювати активніше, а іноді призводить до зниження продуктивності пристрою. На щастя, інженери Google розробляють функції для покращення роботи Chrome.

Реклама

Зокрема, було знайдено нову корисну функцію, яка скорочує витрату пам’яті. Вона доступна у десктопних версіях Chrome під номером 126 для Windows та Mac. Щоб увімкнути функцію «Економія пам’яті», потрібно перейти до «Налаштувань» > «Продуктивність». Там можна вибрати один з трьох режимів оптимізації. Наприклад, при максимальній оптимізації сайти будуть вивантажуватися з пам’яті через кілька хвилин бездіяльності.

Якщо у вас ще немає цієї опції, переконайтеся, що ваш Chrome оновлено до версії 126, введіть в адресний рядок chrome://flags/#memory-saver-aggressiveness та активуйте функцію вручну.

З особистого досвіду – на моєму MacBook Pro 2008 вентилятори перестали працювати на максимальних обертах після включення цієї функції в Chrome.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ