Вийшов Firefox 127: огляд нововведень та покращень

Час читання: < 1 хв.
Вийшов Firefox 127: огляд нововведень та покращень

Нова версія браузера Firefox від Mozilla містить декілька корисних оновлень. Тепер користувачі можуть налаштовувати автозапуск та закривати вкладки, які дублюються, всього одним кліком, а також отримали безпечний доступ до збережених паролів.

Реклама

За допомогою функції автозапуску, яка з’явилася в меню налаштувань на вкладці “Основні”, можна налаштувати автоматичне відкриття браузера під час включення комп’ютера або його перезавантаження. Ще однією корисною особливістю є можливість швидко закривати дубльовані вкладки. Для цього досить навести курсор на будь-яку з них, клацнути правою кнопкою миші та обрати відповідний пункт у контекстному меню.

Крім того, у Firefox 127 з’явилася можливість створення скріншотів у SVG, XML та інших форматах. До того ж великі скріншоти тепер, як запевняють розробники, створюються швидше. Інше важливе нововведення – автоматичне переведення вбудованих в HTTPS-сторінку елементів <img>, <audio> та <video> з HTTP на HTTPS. Якщо це не вдасться, такий вміст перестане завантажуватися з міркувань безпеки.

Нарешті, Firefox з’явилася можливість включити запит пароля або біометрії при спробі доступу до меню збережених паролів у налаштуваннях браузера. Відбулися деякі зміни, важливі для розробників і корпоративних користувачів. Дізнатися про них можна на офіційному сайті Mozilla .

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.