Останнє оновлення Windows 11 може призвести до збою вашого комп’ютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корпорація Майкрософт щомісяця випускає регулярні оновлення для Windows, метою яких є виправлення проблем та іноді додавання нових функцій, але останнє оновлення приносить більше шкоди, ніж користі. Деякі користувачі Windows 11 повідомляють, що останнє оновлення, KB 5035853, повідомляють у соціальних мережах, що воно призводить до аварійного завершення роботи їхніх комп’ютерів або до появи жахливого “синього екрану смерті” (BSoD) при запуску.

Корпорація Майкрософт не надала документації, що підтверджує наявність відомих проблем з цим оновленням для Windows 11 22H2 і Windows 11 23H3, але на Reddit була створена тема, присвячена цій проблемі. Розчаровані користувачі Windows 11 пишуть про проблеми, з якими вони зіткнулися після встановлення оновлення. Один з них згадує, що Explorer.exe видає помилку при закритті, а інший повідомляє про повільне завантаження стрічки File Explorer. Інші проблеми включають проблеми зі звуком і затримки в іграх.

Один користувач повідомив, що бачить BSoD з помилкою 0xc0000225. За словами інших користувачів Windows 11, це може статися лише на пристроях Lenovo з процесорами AMD. У цьому випадку Windows зациклюється під час запуску і запитує код BitLocker.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows Latest також повідомляє, що принтери можуть перестати працювати відразу після оновлення, а TechRadar зазначає, що це оновлення спричинило проблеми з ігровими ноутбуками, такими як Asus ROG Ally (Z1 Extreme) TechRadar зазначає, що оновлення викликає проблеми з Asus ROG Ally (Z1 Extreme) та іншими ігровими ноутбуками.

Microsoft ще не підтвердила ці проблеми на сторінці “Відомі проблеми” оновлення, тому цілком можливо, що це лише поодинокі випадки. Однак, якщо ви відчуваєте ці проблеми на своєму комп’ютері, є просте рішення.

Якщо у вас є можливість, зареєструйте проблему в Центрі відгуків про Windows 11 на іншому комп’ютері, щоб корпорація Майкрософт могла її розпізнати. Після цього можна спробувати відкотити оновлення. Запустіть комп’ютер у безпечному режимі, перейдіть до налаштувань і виберіть “Оновлення Windows” > “Історія оновлень” > “Видалити оновлення” На YouTube також є відео, яке пояснює більш складне рішення.

Регулярні оновлення безпеки часто призводять до збоїв у роботі комп’ютерів з Windows та інших проблем: серія оновлень Windows 11 у лютому призвела до зависання комп’ютерів у 96% випадків під час оновлення (зараз це виправлено). Існує безліч апаратних пристроїв, на яких працює Windows 11, і одне оновлення може не спрацювати.

Корпорація Майкрософт може випустити екстрене виправлення, якщо отримає кілька повідомлень про цю проблему, але це трапляється рідко. В іншому випадку виправлення може бути недоступним до наступного вівторка виправлень (ще через два тижні), коли компанія зазвичай випускає оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.