Microsoft Edge отримав ШІ-лупу та ще дві корисні функції

Microsoft Edge отримав ШІ-лупу та ще дві корисні функції
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У стабільній версії Microsoft Edge з’явилася нова функція, яка дозволяє виконувати ШІ-апскейлінг зображення. Крім того, Microsoft почала «обкатувати» в тестовій збірці браузера ще два інструменти на основі ШІ, покликаних покращити досвід взаємодії користувачів із додатком.

Головне нововведення – апскейлінг будь-якого зображення у браузері за допомогою ШІ через контекстне меню правої кнопки миші. Функція також активується з клавіатури: достатньо навести курсор на зображення і двічі натиснути клавішу Ctrl. Після цього на екрані з’явиться вікно, в якому будуть відображатися покращена картинка та панель масштабування.

У Canary-версії браузера з’явилися інші ШІ-функції (для їх запуску потрібно виконати кілька попередніх кроків ). Перша – це доступ до віртуального помічника Copilot із контекстним вікном, що містить до 18 000 символів. У стабільному білді його «ємність» набагато менша.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга функція – оновлений редактор зображень Microsoft Designer. Він також запускається через контекстне меню, але відкривається в новій вкладці, а не в вікні, що прикріплено до сторінки. Варто зазначити, що всі нововведення поки що доступні лише в регіонах присутності Microsoft Copilot.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.