Якщо Windows повільно завантажується: одна дія пришвидшить роботу компʼютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Працюючи у комп’ютері нам важливо, аби він швидко завантажував сторінки. Іноді трапляються збої, які дуже дратують. Ми вже розповідали про те, як прискорити роботу смартфона. Тепер дізнайтеся про дієвий лайфхак для комп’ютера.

З’ясувалось, що Windows містить програмний елемент для підтримання безпеки операційної системи. Він називається Virtualization-Based Security, повідомляє Tom’s Hardware. Використання цього компонента аж на 30% може уповільнювати роботу комп’ютера. Це можна побачити під час вмикання програм чи ігор.

Є простий алгоритм дій, як вимкнути таку функцію. Треба поєднати клавіші Windows + R, аби з’явилась вкладка “Виконати”. У рядку треба написати cmd й тоді натиснути водночас Ctrl + Shift + Enter, щоб вносити зміни у рядку адміністратора. Тоді введіть комбінацію bcdedit /set hypervisorlaunchtype off та підтвердіть все клавішою Enter. Про всяк-випадок перезавантажте комп’ютер, аби усе збереглось.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зверніть увагу, якщо ви часто завантажуєте програми з неперевірених джерел, то краще у цей момент не вимикати функцію VBS. Бо такі дії можуть шкодити безпеці операційної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.