У Windows 11 з’явиться новий режим енергозбереження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft активно працює над удосконаленням функції “Енергозбереження”, про що вона розповіла у своєму блозі.

Ця функція принесе з собою дещо розширений енергозберігаючий режим, який необхідний для збільшення часу автономної роботи пристроїв із вбудованим акумулятором, тобто ноутбуків. Досягатиметься це шляхом обмеження вимогливих фонових процесів. Також її використання негативно позначиться на продуктивності пристроїв, що загалом логічно.

Що цікаво, вона буде доступна не лише на ноутбуках, а й на звичайних стаціонарних ПК. У випадку персональних комп’ютерів, ця функція виявиться корисною завдяки зниженню енергоспоживання, що допоможе зменшити витрати на електроенергію. Як варіант, її можна активувати в моменти низького навантаження на “залізо”, наприклад під час веб-серфінгу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, вона буде доступна для увімкнення безпосередньо через швидкі налаштування на панелі завдань. У власників ноутбуків з’явиться можливість автоматичної активації функції при досягненні пристроєм деякого рівня заряду батареї.

Зрозуміло, має пройти деякий час, перш ніж вона буде інтегрована в операційну систему Windows 11. Спершу, втім, як завжди, цим режимом зможуть скористатися лише тестувальники Windows. Ця функція ще сира, отже, у ній можуть бути виявлені різні помилки, у зв’язку з чим її вихід може затриматися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.