Чергове оновлення Windows 11 викликає численні проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Час від часу Microsoft змушує понервувати користувачів неоптимізованими або забагованими оновленнями ОС, спричиняючи різні проблеми зі стабільністю та надійністю. Останні патчі для Windows 11, схоже, належать до цієї категорії невдалих оновлень.

Microsoft випустила оновлення KB5034765 для Windows 11 13 лютого. Патч містить поліпшення, не пов’язані з безпекою, для версій Windows 11 22H2 і 23H2. Однак оновлення також викликає деякі несподівані проблеми у невизначеного числа користувачів, настільки великі, що Microsoft офіційно визнала проблему.

Користувачі вже скаржилися на неналежний стан патча після виникнення різних проблем, включно з раптовим зникненням панелі завдань і несподіваними збоями в Провіднику. Деякі також скаржилися на зниження продуктивності після встановлення оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші користувачі Windows 11 повідомили про збої під час завантаження або встановлення. Процес встановлення зупиняється на позначці 96 відсотків, видаючи помилку “0x800F0922” з приміткою про незаплановану помилку. Центр оновлення Windows потім починає скасовувати зміни і повертати систему в попередній робочий стан. Microsoft визнала наявність цієї проблеми, пояснивши, що розробники працюють над вирішенням цієї помилки.

В очікуванні патча, що виправляє ще одне невдале оновлення, користувачі Windows 11 можуть спробувати запобігти помилці, видаливши приховану папку “C:\$WinREAgent” і знову запустивши оновлення KB5034765. За твердженням Microsoft, процес встановлення має завершитися успішно.

Крім помилок і проблем із надійністю, основні моменти оновлення включають новий Copilot, який замінює функцію “показати робочий стіл” у правому куті панелі завдань. У Windows 11 22H2 це оновлення усуває деякі проблеми, пов’язані з екранним диктором, Explorer.exe і завантаженням метаданих пристрою.

Крім того, патч виправив 73 уразливості безпеки, включно з п’ятьма критичними помилками, пов’язаними з віддаленим виконанням коду, відмовою в обслуговуванні та підвищенням привілеїв доступу. Він також закрив дві дірки нульового дня – одну у функції безпеки SmartScreen (CVE-2024-21351), а іншу – у функції безпеки файлів ярликів Інтернету (CVE-2024-21412).

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.