Браузер Microsoft Edge запідозрили в копіюванні вкладок із Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленнями деяких користувачів Windows, їхні сеанси перегляду в браузері Chrome раптово і загадково почали копіюватися в браузер Edge від Microsoft. Цю проблему вперше помітив журналіст Том Воррен з The Verge, її підтвердили кілька інших користувачів у соціальних мережах і на форумах підтримки.

Воррен вважає, що, можливо, сталося перехоплення вкладок через помилку або ненавмисне відкриття діалогового вікна, що запускає функцію в Edge. Ця функція, доступна за адресою Edge://settings/profiles/importBrowsingData, пропонує імпортувати дані перегляду з Chrome щоразу під час запуску Edge, на відміну від одноразового імпорту, пропонованого для інших браузерів, таких як, наприклад FireFox.

Хоча офіційних коментарів від Microsoft поки що немає, припускають, що це може бути пов’язано з помилкою або випадковим запуском функції імпорту даних із Chrome в Edge. Насправді, функція націлена на полегшення переходу з Chrome на Edge, але в даному випадку, схоже, активується ненавмисно і без відома користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей інцидент викликає питання про тактику просування Microsoft свого браузера Edge. Раніше компанія неодноразово вдавалася до різних способів, включно із системними повідомленнями і спливаючими вікнами, щоб спонукати користувачів Windows перейти на Edge і використовувати сервіси Microsoft. Хоча Edge і Chrome засновані на одному движку, Microsoft активно зосереджує браузер Edge на інтеграції зі своїми продуктами.

Незрозуміло, чи був цей інцидент із перехопленням вкладок Chrome помилкою, чи це ще одна спроба Microsoft просунути свій браузер. У будь-якому разі, це викликає роздратування у користувачів, які вважають за краще використовувати сторонні додатки замість нав’язаних рішень від Microsoft. Компанія вже неодноразово критикувалася за надмірно агресивне просування своїх продуктів у Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.