Mozilla розповіла про “брудні прийоми” Google, Microsoft і Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mozilla запустила трекер Platform Tilt, присвячений проблемам “гноблення” незалежних браузерів з боку таких техногігантів, як Apple, Google і Microsoft. Найбільше претензій компанія висунула на адресу Apple, яка агресивно захищає користувачів від будь-яких сторонніх додатків для веб-серфінгу.

У переліку головних складнощів, що заважають розвитку сторонніх браузерів, Mozilla найчастіше згадує Apple, яка отримала відразу десять “жовтих карток”. Переважно вони пов’язані зі складнощами або неможливістю підтримки сторонніх API і браузерних движків, а також імпорту даних та інших функцій в App Store.

Google і Microsoft, зі свого боку, отримали по три претензії. Наприклад, остання всіляко ускладнює можливість вибору браузера за замовчуванням у Windows – якщо тільки це не Edge. Платформі Android, зі свого боку, “дісталося” за такі особливості, як заборона імпорту даних у Chrome з інших браузерів, автовибір Chrome для деяких функцій і зниження якості пошукової видачі в сторонніх додатках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж представники Mozilla закликали інших розробників браузерів опублікувати результати власних досліджень у цій сфері, щоб привернути увагу до проблеми, що склалася. Втім, для її розв’язання насамперед мають відреагувати самі корпорації, на адресу яких висунуто претензії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.