Edge против Google Chrome: 6 причин перейти на Microsoft Edge

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome залишається найпопулярнішим браузером у світі, але настав час перейти на Microsoft Edge. Чи не вірите нам?

Є шість функцій Microsoft Edge, які змусять вас відмовитися від Chrome раз і назавжди: вертикальні вкладки, захоплення веб-сторінок, “Колекції” та багато іншого.

1. Вертикальні вкладки

Вперше анонсовано в 2021 році, вертикальні вкладки Microsoft Edge це одна з найкращих функцій, що дозволяє ефективно керувати вкладками. Як випливає із назви, функція організує вкладки вертикально один над одним замість стандартного горизонтального відображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вертикальні вкладки — один із найкращих хаків для ефективного перегляду веб-сторінок. Вертикальне відображення дозволяє переглядати більше вкладок, і можна легко змінити розмір панелі вкладок. Щоб увімкнути вертикальні вкладки, можна скористатися поєднанням клавіш Ctrl+Shift+Plus. Якщо вам потрібне додаткове продуктивне поєднання, вертикальні вкладки добре поєднуються з групами вкладок Microsoft Edge.

2. Колекції

Колекції Edge – це зручний спосіб доступу та збереження важливих ідей під час перегляду сайтів. За допомогою Колекцій можна об’єднувати різні веб-сайти в категорії і навіть зберігати текст веб-сайту. Більше того, в колекції можна додавати короткі нотатки, що робить Колекції потужним інструментом, що поєднує ведення нотаток та керування вкладками.

Колекції надають зручніші можливості порівняно із Закладками, що є чудовою причиною для того, щоб відмовитися від Chrome на користь Edge. Щоб забезпечити швидкий доступ до збережених посилань, Edge пропонує кілька зручних ярликів для колекцій. Наприклад, ви можете відкрити всі посилання в Колекції у нових вкладках або новому вікні. Також є ярлик для копіювання всіх елементів з Колекції до буфера обміну для зручнішого обміну між додатками.

3. Імерсивний читач

Immersive Reader – це спрощений перегляд веб-сторінок, що прибирає спливаючі вікна та інші елементи, що відволікають, щоб допомогти вам зосередитися на читанні. Спочатку розроблений для читачів з дислексією та дисграфією, Immersive Reader відмінно справляється із завданням полегшення читання веб-контенту.

Ярлик Edge Immersive Reader – F9. Ви також можете додати read: перед будь-якою URL-адресою, щоб переглянути сторінку в режимі іммерсивного читання (наприклад, read: https://www-genshin.ru). Є кілька параметрів зручності для читання, які можна відкрити, натиснувши кнопку «Параметри тексту». Тут можна змінити інтервал та розмір тексту, вибрати новий шрифт, а також відкрити темні теми для зручності перегляду в темний час доби. Також увімкнено функцію читання вголос, за допомогою якої можна прослухати, як веб-сторінки промовляються різними голосами із заданою швидкістю.

4. Веб-захват

Web Capture — це простий спосіб захоплення інформації з Інтернету без використання інших програм або розширень. Він пропонує два варіанти захоплення: захоплення по області або захоплення всієї сторінки. Останній варіант – дуже корисна функція, з якою не можуть впоратися більшість сторонніх додатків.

Активувати захоплення веб-сторінок в Edge можна в будь-який момент за допомогою клавіш Ctrl + Shift + S . Крім захоплення тексту та зображень, ви також можете анотувати скріншоти за допомогою інструментів Edge для малювання у форматі PDF. Після захоплення зображення можна скопіювати його в буфер обміну або поділитися ним з іншими користувачами.

5. Edge PDF Reader

Одна причина, з якої ви повинні використовувати Microsoft Edge, це вбудована програма для читання PDF-файлів. Програма для читання PDF-файлів Edge має вражаючі інструменти для перегляду та редагування документів, таких як базове заповнення форм, розділ змісту та функції анотування.

У PDF-рідері також є інструменти малювання, аналогічні тим, що використовуються Web Capture. Але є й додаткові функції, включаючи виділення та додавання текстових полів, що дозволяє робити нотатки у PDF. Щоб використовувати програму читання PDF в Edge для всіх файлів, вам потрібно змінити програму читання PDF за замовчуванням у Windows.

6. Основні можливості браузера

Microsoft Edge добре відомий своїми можливостями забезпечення конфіденційності, такими як захист від стеження, збалансовані та суворі режими безпеки. Крім того, в Edge створено центр Browser Essentials, який допомагає забезпечити безпеку та підвищити продуктивність браузера.

Особливо корисна вкладка «Безпека Browser Essentials», на якій представлений огляд всіх просканованих сайтів і всіх виявлених потенційних ризиків. Крім того, на вкладці “Продуктивність” можна переглянути використання пам’яті та увімкнути режим ефективності для економії ресурсів під час роботи в браузері.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.