8 функцій, які роблять Microsoft Edge найкращим ігровим браузером

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Браузер Microsoft Edge постійно розвивається, і зараз він заново визначає ігровий досвід для всіх користувачів.

Завдяки таким функціям, як Efficiency Mode, Clarity Boost та іншим, орієнтованим на геймерів, Edge повільно, але вірно стає кращим ігровим браузером і обов’язковим атрибутом для тих, хто хоче поліпшити свої ігрові та браузерні можливості.

1. Режим ефективності

Режим ефективності в Edge допомагає збільшити час автономної роботи ноутбуків, але він також має й ігрове застосування. Якщо режим увімкнено, він підвищує продуктивність комп’ютерних ігор на пристроях з Windows 10 і 11 завдяки скороченню ресурсів, які використовує Edge під час гри. Після закінчення гри Microsoft Edge відключає режим Efficiency Mode, дозволяючи продовжити роботу з браузером на повній потужності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для цього він перерозподіляє ресурси Edge між вкладками, знижуючи загальне споживання ресурсів вкладки, особливо якщо вона не приносить користі користувачеві, працюючи у фоновому режимі. У деяких випадках вона навіть переводить вкладки в сплячий режим.

На жаль, неможливо передбачити, наскільки помітний цей приріст продуктивності. Результати залежать від програмних і апаратних критеріїв, включно з використовуваним пристроєм, іншими додатками, що працюють у фоновому режимі, кількістю відкритих вкладок в Edge тощо.

2. Підвищення чіткості Microsoft Edge

Більшість геймерів знайомі з Xbox Cloud Gaming, хмарним ігровим сервісом, який є частиною Xbox і поширюється компанією Microsoft Gaming.

Ще одна функція Microsoft Edge, яка сподобається шанувальникам Xbox Cloud Gaming, – Clarity Boost. Вона доступна тільки в Microsoft Edge і допомагає поліпшити графіку в іграх Xbox Cloud Gaming, роблячи відеопотік і графіку ігор чіткішими. Для цього вона підлаштовується під шкалу DPI (точок на дюйм) поточного вікна Edge, подібно до режиму RGX в Opera GX.

Найприємніше в Clarity Boost те, що він працює з будь-якою грою, в яку ви граєте на ПК, включно з іграми, встановленими за підпискою Game Pass Ultimate.

На відміну від режиму Efficiency Mode, Clarity Boost не є функцією, яка ввімкнена за замовчуванням у Microsoft Edge увімкнути або вимкнути Clarity Boost дуже просто, але спочатку вам потрібно запустити гру, використовуючи свій обліковий запис Xbox, щоб отримати до неї доступ.

3. Заведіть виділену ігрову домашню сторінку.

Коли геймери не грають у свої улюблені ігри, вони, найімовірніше, дивляться стріми, вивчають нові стратегії або стежать за останніми новинами та майбутніми релізами. Edge Gaming Homepage об’єднує все це.

  • Дивіться прямі трансляції від ваших улюблених творців контенту.
  • Дізнавайтеся результати турнірів із кіберспорту.
  • Зареєструйтеся для участі в турнірах із кіберспорту.
  • Читайте про наймодніші ігрові моменти.

Крім того, ця домашня сторінка – чудовий спосіб заробити бонуси Microsoft Rewards. Усе, що вам потрібно зробити, – це увійти у свій обліковий запис Xbox і виконувати щоденні завдання, щоб отримати ексклюзивні бонуси. Ви також можете під’єднати Домашню сторінку ігор до свого облікового запису Xbox, щоб керувати своїми винагородами Microsoft, переглядати історію ігор або керувати своєю бібліотекою Xbox Cloud Gaming Library.

4. Ігрові теми Microsoft Edge

Ігрове обладнання та програмне забезпечення завжди має інакший вигляд, ніж їхні неігрові побратими. За допомогою ігрових тем для Microsoft Edge ви можете перетворити свій браузер на візуальний об’єкт, який сподобається будь-якому геймеру.

Безліч ігрових тем доступні в бібліотеці тем Edge: від тем, що демонструють вашу любов до Minecraft, до тем, що підкреслюють велич таких ігор, як The Elder Scrolls V: Skyrim або Sea of Thieves.

5. Меню ігор Microsoft Edge

Іноді хочеться відпочити від AAA-ігор і розслабитися за допомогою чогось більш звичайного, і меню “Ігри” в Microsoft Edge якнайкраще підходить для цього.

Коротко кажучи, це бібліотека ігор, доступ до якої здійснюється з бічної панелі Edge, і в ній повно безкоштовних ігор, таких як Microsoft Solitaire, Microsoft Bubble та ігри від сторонніх видавців. Крім того, хоча ці ігри дуже захопливі, вони не повинні відволікати вас від перегляду веб-сторінок. Саме тому вони за замовчуванням відкриваються в бічній панелі, а не займають весь екран, тож ви можете грати, поки переглядаєте веб-сторінки, і, що найприємніше, жодних завантажень.

6. Microsoft Edge Surf

Усі знають гру “Динозавр” із Google Chrome. Однак мало хто знає, що в Microsoft Edge також є вбудована браузерна гра під назвою Microsoft Edge Surf.

Ви граєте за серфінгіста, катаєтеся на хвилях, відвідуєте острови та уникаєте могутнього Кракена. У грі є кілька режимів гри, включно з нескінченним режимом, режимом випробувань на час або режимом Zig Zag, які можуть бути дуже захопливими.

Це чудова гра для гри в Microsoft Edge під час перебоїв з інтернетом, причому настільки, що ви можете продовжувати грати в неї і після відновлення мережі.

7. Додатки для геймерів на бічній панелі

Більшість геймерів знайомі з Twitch і Discord. Однак перемикання між вкладками Edge і вікнами Twitch або Discord може стати головним болем. На щастя, універсальна бічна панель Edge робить це в минулому, оскільки ви можете отримати прямий доступ до популярних ігрових сайтів і сервісів, що дасть вам змогу переглядати улюблені потоки та відповідати товаришам по гільдії, не порушуючи загального потоку перегляду.

8. Потокова музика на бічній панелі Microsoft Edge

Ігри з фоновою музикою – звичайна практика, і більшість геймерів зазвичай відкривають вікно Spotify або вкладку YouTube під час гри. Microsoft Edge спрощує цей процес, даючи змогу користувачам інтегрувати в бічну панель популярні сервіси потокової музики, включно зі Spotify, SoundCloud, Apple Music та іншими.

Microsoft Edge – найкращий вибір для геймерів завдяки інтеграції ігрових сервісів і високій увазі до ефективності використання ресурсів. Крім того, орієнтований на користувача дизайн і безліч можливостей налаштування ще більше зміцнюють його позиції як одного з найкращих ігрових браузерів, і тепер він є гідним суперником іншого ігрового браузера з високими оцінками – Opera GX.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.