Програми

Google Chrome буде безпечнішим та розумнішим з новим оновленням

Share
Час читання: 2 хв.

Наступного місяця Google планує протестувати функцію “Захист від відстеження”, яка обмежить доступ веб-сайтів до сторонніх файлів cookie, що відстежують ваші дії в Інтернеті. Однак до того, як це станеться, Google вмикає нові можливості, які, за його словами, зроблять Chrome для настільних комп’ютерів безпечнішим і розумнішим.

Цього тижня Google оголосив, що запускає кілька нових функцій для Перевірки безпеки, Заощаджувача пам’яті та груп вкладок. Три з цих функцій запущено сьогодні, а четверту буде випущено протягом наступних кількох тижнів.

Згідно з анонсом, перевірка безпеки для Chrome на робочому столі тепер буде працювати автоматично у фоновому режимі. Ця функція зможе проактивно повідомляти вам, які паролі були скомпрометовані, чи є у вас шкідливі розширення, чи потрібно змінити дозволи на сайті, і чи використовуєте ви останню версію Chrome. Safety Check також отримує можливість відкликати дозволи на сайті – наприклад, доступ до мікрофону – якщо ви не відвідували сайт протягом тривалого часу.

Щодо Заощадження пам’яті, Google дозволив функції ділитися додатковою інформацією. Тепер вона показуватиме вам, скільки пам’яті можна заощадити, якщо ви зробите вкладку неактивною. Крім того, він повідомить вам, які вкладки слід залишити активними.

Фінальна зміна, яка з’явиться протягом наступних кількох тижнів, стосується функції груп вкладок. Коли вона стане доступною, користувачі зможуть зберігати групи вкладок і мати доступ до них на різних десктопних пристроях.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google
  • Останні записи

    Google повідомляє про нові функції, які з’являться на пристроях Android

    Google офіційно опублікувала вихідний код Android 15, що свідчить про швидкий випуск оновлення. Окрім цього,…

    04.09.2024

    Beats показала навушники майбутнього, але вони вийдуть лише наступного року

    Суббренд Apple, Beats, опублікував у сервісі X тизер нових бездротових навушників Powerbeats Pro 2, які…

    04.09.2024

    “Київстар” вносить зміни до одного з тарифів

    Один із провідних мобільних операторів України, "Київстар", оголосив про зміни в умовах тарифікації для абонентів…

    04.09.2024

    Apple A18 та багато ШІ. Найочікуваніші зміни в серії iPhone 16

    До осінньої презентації Apple залишається менше тижня, і компанія підготувала чимало анонсів, серед яких нові…

    04.09.2024

    Розкрито всі характеристики та ціна флагманського смартфона iPhone 16 Pro Max

    Уже в наступний понеділок, 9 вересня, відбудеться презентація найпотужнішого iPhone за всю історію компанії Apple.…

    04.09.2024

    Домашній робот Apple із вбудованим iPad коштуватиме 1000$

    Apple активно розробляє новий домашній робот, повідомляє Bloomberg. Пристрій оснащений великим екраном, подібним до iPad,…

    04.09.2024