Скоро вийде Windows 12. Що в ній буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними тайванського ЗМІ Commercial Times, компанія Microsoft запланувала дати анонсу і випуску нової версії Windows. Операційна система Windows 12 буде представлена приблизно через півроку, 24 червня 2024 року, а користувачам вона стане доступна пізніше – з 5 жовтня. Про терміни запуску Windows 12 поінформовано керівників провідних компаній з виробництва комп’ютерів і ноутбуків, серед яких Acer, Quanta, MSI і Gigabyte.

Офіційного анонсу Windows 12 ще не було, і в Microsoft не оголошували, які особливості матиме ця ОС, але інсайдерам відома деяка інформація. У неї будуть широко впроваджені технології, засновані на штучному інтелекті, що не дивно, адже Microsoft – один з основних інвесторів компанії OpenAI, яка створила нейромережевий чат-бот ChatGPT. Саме на основі цього чату працює функція Copilot, що з’явилася в Windows 11 і Windows 10 з недавніми оновленнями.

Найімовірніше, учасники програми Windows Insider отримають доступ до попередніх збірок Windows 12 за кілька місяців до офіційного випуску цієї ОС. Вони зможуть протестувати її і залишити свої відгуки та побажання, які вплинуть на те, якою вона буде в підсумку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також повідомляється, що Microsoft підвищить системні вимоги, що пред’являються операційною системою до комп’ютера. Якщо для Windows 10 було потрібно лише 2 ГБ оперативної пам’яті, а в Windows 11 вимоги були підняті до 4 ГБ, то Windows 12 не зможе встановлюватися і працювати на комп’ютерах, оснащених менш ніж 8 ГБ. Не виключено, що перестануть підтримуватися деякі старі процесори Intel і AMD. Інші вимоги будуть такими ж, як у Windows 11: 64 ГБ вільного місця в накопичувачі, наявність UEFI і модуля безпечного завантаження TPM 2.0 та екран діагоналлю понад 9 дюймів з роздільною здатністю мінімум 1366×768 пікселів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.