Програми

Топ-5 нових топових функцій WhatsApp за 2023 рік

Share

У 2023 році WhatsApp обзавівся цілою низкою корисних функцій, яких давно не вистачало користувачам. Розкажемо докладніше про 5 нових можливостей месенджера WhatsApp.

Редагування повідомлень

Найдовгоочікуваніша функція, відсутність якої сильно псувало враження від месенджера, це можливість редагувати вже надіслані повідомлення. Тепер WhatsApp дозволяє, наприклад, виправити друкарську помилку або перефразувати пропозицію протягом 15 хвилин після відправки.

Для редагування необхідно затиснути повідомлення та перейти в меню через три точки в кутку екрана – у ньому необхідно натиснути на дію «Змінити». Як і в інших месенджерах та соціальних мережах, біля зміненого повідомлення з’явиться відповідна позначка, яку зможе побачити співрозмовник.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вхід до одного облікового запису з двох пристроїв

Тепер користувачі можуть зайти до свого облікового запису одночасно з кількох пристроїв, наприклад, зі смартфона та домашнього планшета. Для цього достатньо прив’язати свій обліковий запис на другому пристрої на сторінці з реєстрацією облікового запису та введенням номера. На ній потрібно натиснути на три точки і вибрати пункт “Прив’язка”, а потім відсканувати QR-код за допомогою першого пристрою (на ньому потрібний пункт знаходиться в розділі “Пов’язані пристрої”).

Важливо й те, що дії з другого пристрою трохи обмежені, наприклад, користувач не зможе змінити статус або відправити розсилку. Крім того, WhatsApp автоматично вийде з облікового запису на другому телефоні або планшеті, якщо власник не заходитиме додаток більше двох тижнів.

Відключення дзвінків від невідомих номерів у WhatsApp

2023 року шахраї стали частіше дзвонити жертвам за допомогою месенджерів, зокрема через WhatsApp. Спочатку боротися з цим було складно, оскільки дії визначників номерів не поширюються на месенджери, а шукати вручну, кому належить невідомий номер, виходить не завжди. Однак незабаром у WhatsApp з’явилася офіційна можливість заборонити незнайомим номерам здійснювати дзвінки користувачам через програму.

Щоб захистити себе від дзвінків сторонніх людей, які часто виявляються шахраями, необхідно перейти в налаштування месенджера, знайти розділ “Конфіденційність”, потім пункт “Дзвінки”, а в ньому активувати повзунок навпроти рядка “Вимкнути звук для невідомих номерів”.

Простий спосіб перенести чати на інший телефон

У месенджері з’явилася зручна можливість перенести історію всіх чатів на інший пристрій у кілька натискань. Тепер для цього не потрібний Google Диск або створення резервної копії у WhatsApp. Користувачеві достатньо перейти в налаштування програми та в розділі «Чати» вибрати пункт «Перенос чатів». Далі залишається слідувати інструкції та відсканувати QR-код на одному пристрої за допомогою іншого – після цього всі чати миттєво з’являться і на другому смартфоні чи планшеті.

Поява спільнот

WhatsApp обзавівся і своїм аналогом каналів, які є у месенджері Telegram. Поки що ця функція недоступна в Росії, але її можливості практично ідентичні — користувачі можуть підписуватися на спільноти, що сподобалися, залишати реакції і створювати власні канали. З невеликих відмінностей розробники WhatsApp виділили глибші налаштування приватності, а також створення каталогів каналів для кожної країни окремо.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • "Поки що ця функція недоступна в Росії, але її можливості практично ідентичні ...."
    Сайт перекладає новини з расєянських медіа. Вже неодноразово звертав на це увагу. У вас що, нема авторів, які знають інші мови????

Опублікував
Лужна Софія
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024

    Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

    Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це…

    16.05.2024

    Наскільки потужний ПК потрібен для гри Stalker 2: попередній прогноз

    Українська студія GSC Game World нарешті оголосила точну дату виходу шутера з відкритим світом S.T.A.L.K.E.R.…

    16.05.2024