Як поліпшити роботу Google Chrome за одну хвилину

POLAND - 2021/09/23: In this photo illustration a Google Chrome logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome – найбільш використовуваний браузер. Незважаючи на всю свою популярність, настільна версія хрому не дуже оптимізована, через що багато зручних функцій доводиться вмикати через налаштування.

Багато хто, напевно, пропустив, але в одному з останніх оновлень Google додала два круті налаштування – перше звільняє пам’ять, роблячи браузер більш спритним, тоді як друге дає змогу подовжити час роботи ноутбука без підзарядки. Вони доступні всім, але за замовчуванням вимкнені. Тож мерщій налаштовуємо.

Як прискорити роботу Google Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ненажерливість Chrome давно стала мемом. В активному режимі браузер споживає занадто багато оперативної пам’яті, і це заважає його нормальному використанню. За цим показником Хром навіть перевершує Adobe Photoshop – ще одного пожирача ОЗП.

По-перше, вмикаємо режим економії пам’яті. Він не даватиме програмі “пожирати” багато оперативної пам’яті. Коли цю функцію увімкнено, відкриті, але невикористовувані вкладки просто висітимуть у фоні. А при повторному переході до такої вкладки сторінка перезавантажиться.

По-друге, можна активувати режим енергозбереження – він актуальний для ноутбуків. З ним Chrome обмежуватиме фонову активність і сповільнюватиме анімацію та плавне прокручування. Це позитивно позначиться на автономності пристрою.

Щоб перейти до налаштувань, потрібно натиснути на три крапки в правому верхньому кутку браузера і вибрати розділ “Продуктивність”. Далі вмикаємо один або обидва режими. Якщо цих пунктів у вас немає, то слід оновити програму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.