WhatsApp готує потужне оновлення з незвичайними функціями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Весь 2023 рік WhatsApp випускає доволі серйозні оновлення, з яких уже можна виділити низку нереально корисних функцій – з їхньою допомогою месенджер хоче серйозно наростити базу користувачів. Щоправда, не так давно Телеграм анонсував сторіс для всіх, через що перевага WhatsApp опинилася під загрозою – в усякому разі, багато користувачів вважають, що йому не вдасться переплюнути нововведення месенджера Павла Дурова. А ось і ні: у планах у WhatsApp є низка суперських функцій, на тлі яких Телеграм здаватиметься нереально древнім.

Більшість нових функцій WhatsApp з’являються в бета-версіях для Android, тож їх може випробувати будь-хто, скачавши збірку з Гугл Плей. Однак є й такі нововведення, які тестуються або всередині компанії, або у вузькому колі розробників. Ми знайшли мінімум три.

Як створити стікери у WhatsApp

У 2023 році в месенджер уже додали можливість створювати стікери, перетягуючи об’єкти з фотографій. Однак розробники вирішили не зупинятися на цьому і придумали ще один спосіб робити їх самостійно, докладаючи мінімум зусиль! Виявляється, скоро можна буде створити стікер у Ватсапі за описом – прямо як у нейромережах!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачеві потрібно буде ввести ключові слова, за якими буде згенерована картинка, після чого на екрані з’явиться кілька варіантів на вибір. На кожному з них буде позначка, що стікер створений штучним інтелектом, але іноді він може “пустувати”.

Джерело стверджує, що якщо якась із картинок виявиться неприйнятною, можна буде поскаржитися на неї в адміністрацію месенджера. Мабуть, WhatsApp не планує якимось чином обмежувати фантазію нейромереж, щоб вона могла створювати максимально точне зображення. Поки що функція доступна лише в бета-версіях в обмеженої кількості користувачів WhatsApp для Android. Судячи з усього, з’явиться вона не скоро, оскільки першу згадку про неї було знайдено лише в середині серпня.

Як зайти у WhatsApp без коду підтвердження

Глава Ватсап вважає, що його месенджер безпечніший за Телеграм, але другий все одно безпечніший для більшості користувачів через те, що підтримує вхід за хмарним паролем. Схоже, розробники вирішили посилити захист більш просунутим способом – у закритій бета-версії вже тестується нова функція Passkey.

Це додатковий рівень захисту, завдяки якому вхід буде виконано тільки на довірених пристроях з вашим Гугл Акаунтом: повністю віртуальний ключ доступу зберігається у вбудованому менеджері паролів і доступ до нього здійснюється за допомогою біометрії.

Відповідно, вкрасти його або підгледіти не можна, оскільки він зберігається в зашифрованому вигляді, а після авторизації за відбитком відкриває доступ до облікового запису, передаючи додатку підтвердження, що вхід здійснюєте дійсно ви. Подібна функція вже є при вході в Гугл і деяких повсякденних сайтах на кшталт Ощадбанку! Наразі функція Passkey для WhatsApp перебуває в розробці і недоступна для звичайних користувачів у бета-версії, наявній у Гугл Плей.

Переклад голосових повідомлень у текст у WhatsApp

Що робить Ватсап воістину “народним” месенджером – так це відсутність підписок і безкоштовний доступ до всіх функцій. Наприклад, переведення голосових повідомлень у текст уже давно є в Телеграмі, але користуватися ним можуть тільки Преміум-підписники. Зате у ВКонтакте ця фіча доступна кожному користувачеві безплатно – подібне скоро буде і у Ватсапі!

Розробники додали розшифровку голосових повідомлень у текст ще на початку травня, але доступ до неї є далеко не у всіх бета-тестерів. До того ж, спочатку її зовсім завезли лише в додаток для iOS, тому вона може стати ексклюзивом для iPhone після релізу.

При цьому функція вміє не тільки розшифровувати виття у Ватсапі, а й перекладати зміст різними мовами. Спочатку йшлося тільки про англійську для різних країн, через що функція не спрацьовувала з голосовими іншими мовами, але до моменту виходу їх список може поповнитися.

Розшифровка голосових повідомлень у Ватсапі буде захищена наскрізним шифруванням, здійснюється винятково на пристрої і не надсилається на сервери. Судячи з усього, поява функції тільки в застосунку для iPhone цілком зрозуміла: для роботи використовуються API з iOS 16, які якраз вміють переводити мову в текст автономно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.