Як покращити Google Chrome за одну хвилину: простий трюк

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome – найпопулярніший браузер. Незважаючи на всю свою популярність, настільна версія хрому не дуже оптимізована, через що багато зручних функцій доводиться включати через налаштування, пише unian.net .

Багато хто, напевно, пропустили, але в одному з останніх оновлень Google додала дві круті налаштування – перша звільняє пам’ять, роблячи браузер більш спритним, тоді як друга дозволяє продовжити час роботи ноутбука без підзарядки. Вони доступні всім, але за замовчуванням вимкнені. Тому скоріше налаштовуємо.

Як прискорити роботу Google Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ненажерливість Chrome давно стала мемом. В активному режимі браузер споживає дуже багато оперативної пам’яті і це заважає нормальному використанню. За цим показником Хром навіть приділяє Adobe Photoshop – ще одного пожирача ОЗП.

По-перше, включаємо режим економії пам’яті. Він не даватиме програмі «пожирати» багато оперативної пам’яті. Коли цю функцію увімкнено, відкриті вкладки, що не використовуються, просто висітимуть у фоні. А при повторному переході до такої вкладки, сторінка перезавантажиться.

По-друге, можна активувати режим енергозбереження – він є актуальним для ноутбуків. З ним Chrome обмежуватиме фонову активність і уповільнюватиме анімацію та плавну прокрутку. Це позитивно позначиться автономності пристрою.

Щоб перейти в налаштування, потрібно натиснути на три точки у верхньому правому куті браузера і вибрати розділ «Продуктивність». Далі включаємо один або обидва режими. Якщо цих пунктів у вас немає, слід оновити програму.

Ще в Chrome із останнім оновленням з’явилася біометрична автентифікація. Тобто можна захистити свої дані за допомогою відбитка пальця, обличчя або іншої форми біометрії.

Якщо ви пропустили, нещодавно Opera оновила свій класичний браузер, впровадивши туди ChatGPT та «розумні» вкладки. Його творці кажуть, що саме так має виглядати браузер сьогодення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.