Випущено надлегку збірку Windows 10 для слабких комп’ютерів і ноутбуків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ентузіасти створили збірку Windows 10 Lite, з якої вирізано все зайве. Вона заснована на Windows 10 версії 22H2 і важить всього близько 1 ГБ, тому позиціонується як найменша і найлегша з усіх наявних.

Мінімальні вимоги до комп’ютера для встановлення операційної системи через цю збірку дуже гуманні: 64-бітний процесор з тактовою частотою 1 ГГц, 2 ГБ оперативної пам’яті (але можна спробувати і 1 ГБ), 10 ГБ вільного місця на накопичувачі та відеокарта з підтримкою DirectX 9.

У цій збірці Windows 10 Lite вирізані всі вбудовані Modern-додатки, Defender, біометрія, магазин, батьківський контроль і частина інших. Операційній системі заборонено перевіряти і завантажувати оновлення, щоб усі вирізані утиліти не повернулися назад.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У настільки урізаної збірки Windows 10 є і мінуси. У ній не працюють програми, яким необхідні компоненти і драйвери, яких немає в цій системі (наприклад, VC++, DirectX, DirectPlay), але їх, якщо є бажання, можна завантажити і поставити окремо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.