Microsoft випадково випустила інструмент для ввімкнення прихованих функцій Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переважна більшість користувачів Windows чекають на нові версії ОС до їхнього офіційного релізу. Але є категорія людей, які люблять тестувати різні функції і не можуть уявити собі, що на їхньому комп’ютері не буде встановлено бета-версію програмного забезпечення. Проблема в тому, що навіть у тестових збірках саме Microsoft вирішує, які непублічні функції буде увімкнено для окремих тестувальників і коли це станеться.

А що, якби існував інструмент, який давав би змогу вмикати та вимикати нові функції, не питаючи Microsoft?

Саме таку програму помилково випустив гігант із Редмонда. Під час заходу для розробників “Bug Bash” Microsoft ненавмисно розіслала учасникам утиліту StagingTool. Вона використовується інженерами компанії для включення ще невипущених (іноді навіть для тестувальників) функцій Windows 11, які вони розробляють. Зрозуміло, через кілька годин після позапланового випуску завантаження програми заблокували, але інтернет пам’ятає все.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На практиці утиліта StagingTool складається з текстового інтерфейсу і командного рядка. Знаючи ідентифікатори нових функцій, багато з яких публікуються і оновлюються на GitHub, користувач може активувати їх вручну. Раніше для цього використовувалися неофіційні інструменти Mach2 і ViveTool, але тепер все можна зробити офіційним способом.

Якщо ви не звикли колупатися в Windows, то краще дочекатися виходу офіційних оновлень. StagingTool – це утиліта для розробників, і на ПК може виникнути безліч проблем, якщо скористатися нею неправильно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.