Windows 11 запозичить одну з фішок планшетів iPad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft випустила нову тестову збірку Windows 11 для розробників. Однією з її особливостей стала велика модифікація функції Windows Ink для введення рукописного тексту, яка, нарешті, “відв’язалася” від обмеженого списку сумісних із нею застосунків.

Раніше функція перетворення рукописного тексту працювала тільки в певних програмах, таких як OneNote, або в спеціальному вікні. Тепер користувачі отримають можливість використовувати рукописне введення в будь-яких полях, що підтримують введення тексту. Крім того, було доопрацьовано технологію розпізнавання тексту і функцію викреслювання, яка дає змогу виправляти помилки. Останнє нововведення поки що доступне лише для англійської мови.

Компанія також зазначає, що наразі функція рукописного введення перебуває на стадії тестування і містить низку відомих помилок. Наприклад, не можна використовувати рукописне введення для стирання тексту в Microsoft Edge, а вікна пошуку і поля коментарів у додатках Microsoft 365 можуть давати збої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, нова збірка Windows 11 містить оновлені макети панелі віджетів, підтримку Bluetooth LE, розпізнавання коду 2FA у сповіщеннях, налаштування USB 4 і анімовані значки погоди на панелі завдань. Коли всі ці нововведення з’являться в стабільній версії ОС, невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.