Чи варто переходити з Windows 10 на Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через 6 років з моменту виходу Windows 10 корпорація Microsoft випустила нову Windows 11. Датою випуску є 24 червня 2021р. Windows 10 полюбилася користувачам своєю надійністю, функціоналом, зручним інтерфейсом. Розберемося, чим відрізняються ці 2 операційні системи і чи варто переходити на новішу Windows 11, якщо у вас уже встановлено Windows 10.

Примітка для користувачів, у яких встановлено операційну систему Windows 7 або Windows 8.1, – ви можете безплатно оновити свій пристрій до Windows 10 через центр оновлень, розташований у параметрах.

Вимоги Windows 10:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • мінімум 2 ГБ ОЗП і 32 ГБ постійної пам’яті;
  • процесор Intel Core iSeries 4-го покоління і пізніше.

Вимоги Windows 11:

  • мінімум 4 ГБ ОЗП і 64 ГБ постійної пам’яті;
  • процесор Intel Core i Series 8-го покоління і пізніше;
  • потрібен модуль довіреної платформи TPM 2.0.

Основні відмінності між Windows 10 і Windows 11:

У Windows 11 з’явилося більше функцій, наприклад, можливість користувачам запускати додатки Android на своїх комп’ютерах з Windows. Це та сама функція, яку використовують користувачі Apple на своїх пристроях Mac у рамках екосистеми Apple.

Важливо зазначити, що Microsoft припинить підтримку Windows 10 у 2025 році. Працювати вона, звісно, буде, але нові оновлення перестануть виходити.

Чи варто переходити на Windows 11, якщо вже встановлена Windows 10 – вирішувати вам. У разі, якщо ви все ж таки наважитеся перейти, то на початку може бути трохи незручно, тому що інтерфейс змінено, але Windows так само залишається Windows. Перед встановленням обов’язково перевірте сумісність свого пристрою з новою операційною системою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.