Диспетчер завдань Windows втратить ексклюзивну функцію. Тепер він узагалі не потрібен

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, кожному користувачеві операційної системи Windows у якийсь момент доводилося використовувати комбінацію клавіш Ctrl + Alt + Delete, яка викликає диспетчер завдань. Диспетчер пропонує безліч функцій, але найбільш часто використовуваною є примусове завершення програми, коли та перестає відповідати на запити. Але, здається, скоро легендарна комбінація остаточно відійде в минуле. Оскільки Microsoft вирішила зробити доступ до закриття процесів зручнішим.

Нова функція з’явилася в тестовій версії Windows 11 раніше, а на конференції Build гігант із Редмонда підтвердив, що незабаром її перенесуть в основну версію ОС. Зміна полягає в тому, що примусово завершити роботу програми можна буде прямо з робочого столу через контекстне меню ПКМ, де буде додано відповідну опцію.

Аналогічним чином функція працює і на конкуруючій системі macOS, яка також може “вбивати” процеси без входу в спеціальний додаток.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете спробувати нову функцію на свій страх і ризик у нещодавно випущеній Windows 11 Insider Preview Build 23466 або просто почекати, поки Microsoft розгорне її в повній версії системи. Крім того, нова збірка також включає підтримку архівів RAR, Tar, 7-zip і gz на рівні системи, про що ми розповідали раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.