Microsoft без дозволу оновить Windows 10 на вашому комп’ютері

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні швидкого закінчення терміну обслуговування Windows 10 розробники вирішили автоматично встановити останнє оновлення на ПК користувачів.

Microsoft вкотре нагадала користувачам Windows 10 версії 21H2 про закінчення підтримки цієї збірки. З 13 червня користувачі застарілої операційки перестануть отримувати критичні оновлення безпеки, що в теорії ставить під загрозу їхні конфіденційні дані.

Однак у компанії є рішення – вона примусово встановить оновлення Windows 10 версії 22H2, підтримка якої триватиме до жовтня 2025 року. Скасувати процес користувачі не зможуть, але їм хоча б дозволять вибрати час для встановлення апдейту. Крім того, Microsoft рекомендує юзерам оновитися до Windows 11, якщо їхні комп’ютери відповідають вимогам системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Центр оновлення Windows автоматично ініціює оновлення функцій для споживчих пристроїв з Windows 10 і бізнес-пристроїв протягом декількох місяців після закінчення обслуговування. Це забезпечує підтримку вашого пристрою для отримання щомісячних оновлень, які мають вирішальне значення для безпеки та працездатності екосистеми. Ви зможете самостійно обрати зручний час для перезавантаження пристрою та завершення оновлення”.

Нещодавно Microsoft оголосила, що Windows 10 22H2 стане останньою версією Windows 10, тож через 3 роки вам все-таки доведеться перейти на Windows 11.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.