Google має намір вирізати вбудований антивірус із Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chrome все ще залишається одним із найпопулярніших браузерів у світі, причому, як для настільних ПК, так і для мобільних операційних систем. У нього понад 80 мільйонів активних користувачів.

Інтернет же залишається основним джерелом шкідників і вірусів для наших гаджетів. Шахраї і не надто сумлінні вебмайстри та розробники всіма силами намагаються впровадити в наші браузери якісь рекламні модулі. Іноді в тому числі через це браузер може почати працювати повільніше. Як прискорити браузер ми розповідали раніше. І навіть досвідчені користувачі часом потрапляють у такі пастки.

Раніше в Chrome був вбудований інструмент Chrome Cleanup Tool для видалення таких, відкату зміни стартової сторінки та повернення браузера до початкового стану. Однак, далеко не кожен користувач знав про його існування. Але тепер це не обов’язково. Джерела повідомляють, що в майбутніх версіях Google відмовиться від цієї можливості, починаючи з Chrome 111. Вона проіснувала в браузері з 2015 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з даними Google інструментом користувалися лише 0,06% користувачів. А на занепокоєння від рекламних і шпигунських модулів та подібні симптоми скаржилися лише 3%. Однак, цікаво, чи не тому, що про Chrome Cleanup Tool мало кому було відомо?

Замість розвитку утиліти по боротьбі зі шкідниками в складі браузера, Google планує більше уваги приділити профілактиці, приділяючи більше уваги технології Safe Browsing, коли браузер попереджає вас заздалегідь про те, що ви завантажуєте потенційно небезпечний файл або переходите на ненадійний сайт. Теж непогане рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.