У браузері Microsoft Edge з’явиться нова функція, яка повністю знищить Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом довгих років компанія Microsoft випускала браузер, який слугував лише шлюзом для доступу користувачів до інших браузерів. Компанії це безумовно набридло, і тепер виробник ОС Windows має намір зробити свій власний браузер номером один для всіх користувачів.

Після модернізації Internet Explorer і зміни назви на Edge, наполеглива робота, схоже, приносить свої плоди. Новий браузер з кожним днем привертає все більше користувачів, а компанія прагне утримати їх, водночас борючись за залучення нових.

Microsoft оголосила про нову функцію на виставці CES 2023, і тепер готова повністю розгорнути її. Згідно зі звітом Neowin, нова функція називається VSR – Video Super Resolution. Це інструмент на базі штучного інтелекту, який автоматично покращує якість відео в браузері. Наразі близько 50% користувачів Canary (ранні тестери) мають можливість протестувати VSR в Edge.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевага VSR у тому, що вона підвищує якість відео, навіть якщо у вас низька пропускна здатність каналу або сама якість відео залишає бажати кращого. Це означає, що VSR не буде надавати додаткового навантаження на ваше мережеве з’єднання, за все відповідає штучний інтелект.

Вимоги VSR для Edge

Як функція поліпшення відео, вона безумовно потребуватиме деяких специфікацій від вашої системи щодо графіки. Для VSR потрібна окрема відеокарта від Nvidia або AMD.

Система повинна мати як мінімум серію RTX-20xx (Nvidia) або RX-5700 і вище (AMD). Microsoft також обіцяє випустити оновлення, яке дасть змогу автоматично перемикатися на iGPU (інтегрований GPU) або dGPU (дискретний GPU) у найближчому майбутньому. Крім того, якщо відео захищене DRM або система відключена від мережі, функція не працюватиме.

VSR, безумовно, назавжди змінить те, як браузери обробляють відео. Nvidia також пропонує подібну функцію під назвою RTX Video Super Resolution, вона працює аналогічно тому, що Microsoft впровадила в Edge. Якщо у користувача є система з GPU серії RTX-3000 або 4000, він зможе насолоджуватися підвищенням роздільної здатності відео навіть у браузері Chrome.

Різниця в тому, що Nvidia зробила так, щоб це працювало тільки для браузера Edge і браузера Chrome. Але для цього потрібні більш високі графічні вимоги, ніж для ШІ від Microsoft. З Microsoft VSR ви зможете насолоджуватися підвищенням якості відео, навіть якщо у вас GPU серії RTX-20xx.

Це не просто приверне нових користувачів до Edge, але також стане тривожним сигналом для інших браузерів, таких як Safari, Firefox та інших. Доти браузер Microsoft Edge займатиме лідируючі позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.