Програми

Google Chrome тепер за замовчуванням заощаджуватиме пам’ять та заряд акумулятора

Share

Хоча Google Chrome вважається одним із найкращих браузерів для пристроїв на Android та класичних комп’ютерів, його часто критикували за велике споживання ресурсів електроніки. У грудні з’явилася інформація про появу режимів економії пам’яті та енергії, а тепер нові можливості почали впроваджувати повсюдно в Chrome 110 для настільних комп’ютерів і ноутбуків.

Ще в грудні повідомлялося, що нова функція Memory Saver (Економія пам’яті) оптимізує використання пам’яті, віддаючи при роботі з браузером пріоритет вкладкам, що переглядаються – неактивні відправляються в сплячий режим. Щоб оновити інформацію в неактивній вкладці, достатньо перейти до неї у браузері.

Функція економії енергії Energy Saver багато в чому схожа, але покликана зменшити енергоспоживання Chrome на ноутбуках та Chromebook. Можна настроїти режим таким чином, щоб він активувався, як тільки рівень заряду акумулятора впаде нижче 20 %. Коли режим активний, користувач побачить іконку аркуша праворуч адресного рядка. У цьому режимі відключаються ресурсомісткі візуальні ефекти. Зокрема, за даними Google, заряд АКБ економиться за рахунок відключення “гладкого” прокручування та анімації на сайтах, а також зниження фреймрейту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє Android Police, починаючи зі стабільної версії Chrome 110 на Chromebook, Windows та Mac нові функції включені за замовчуванням. Звичайно, можна завжди обмежити їхню роботу, а також внести додаткові налаштування – задати економію енергії відразу після того, як ноутбук буде висмикнути з розетки або в режимі економії пам’яті внести деякі сайти в білий список ресурсів, які завжди активні. Ви можете вказати параметри використання у налаштуваннях браузера, вибравши вкладку «ефективність». Примітно, що режим економії енергії не відображається у версії настільних комп’ютерів.

У випадку, якщо в налаштуваннях необхідні вкладки відсутні, слід перейти в рядок адреси за наступними адресами для налагодження ПЗ:

  • chrome://flags/#battery-saver-mode-available
  • hrome://flags/#high-efficiency-mode-available

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024