WhatsApp безкоштовно запропонує одну з функцій Telegram Premium

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдери виявили в тестовому складанні WhatsApp відразу два нововведення, що готуються до релізу. У «беті» для iOS з’явилася корисна функція, яка зараз доступна в Telegram тільки за підпискою, а збірка програми для Android отримала нововведення для групових чатів.

За даними порталу WABetainfo, тестова версія месенджера для iPhone може конвертувати голосові повідомлення у текст. При цьому механізм перекладу в WhatsApp відрізняється від тієї ж функціональності в Telegram. Мобільний клієнт використовує завантажену в смартфон бібліотеку і не надсилає голосові повідомлення на сервери Google або інші сервіси розпізнавання мовлення.

На поточному етапі функція може не працювати, якщо в аудіозаписі не вдалося розпізнати слова або співрозмовник розмовляє іноземною мовою. Судячи зі скріншоту, вказувати мову, якою складено голосове повідомлення, можна буде вручну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одне нововведення засвітилося у збиранні для Android. Це автоматичне сповіщення учасників групового чату про заплановану відеоконференцію. Користувач може встановити заголовок для групового дзвінка, а також вказати його дату та час. У призначену годину WhatsApp нагадає всім учасникам чату про запуск відеозв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.