Як прискорити браузер Google Chrome. Включаємо режим збереження пам’яті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome залишається найпопулярнішим браузером. На жаль, статистика не йде на користь його оптимізації – всім відомі його апетити до ресурсів. Втім, ситуація не безнадійна. У налаштуваннях з’явився режим «Економії пам’яті», який не так просто знайти та увімкнути. Розповідаємо, як це зробити.

Перед активацією нового режиму роблю контрольне вимірювання. У браузері зараз відкрито 19 вкладок. Утиліта “Моніторинг системи” в моєму MacBook показує, що основні процеси Chrome (Google Chrome Helper (GPU) та Google Chrome) від’їдають 337 і 203 МБ відповідно.

Як увімкнути режим збереження пам’яті в Chrome

Спочатку переконайтеся, що у вас встановлена ​​остання версія браузера. Для цього натисніть три точки у верхньому правому куті, перейдіть у вкладку «Довідка» і дочекайтеся перевірки оновлення. А тепер приступаємо до активації режиму збереження пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Відкрийте Chrome і вбийте в адресному рядку: chrome://flags/#high-efficiency-mode-available
  • Натисніть Enter та перейдіть до прихованого параметра.
  • Поруч із параметром Enable the high efficiency mode feature in the settings виберіть Enabled у меню.

  • Після цього перезапустіть браузер – тепер у налаштуваннях з’явиться новий розділ “Продуктивність”. Ви можете знайти його вручну або скористатися швидким переходом.
  • Для швидкого переходу вбийте в рядок адреси: chrome://settings/performance

  • Увімкніть функцію «Економія пам’яті»

«У цьому режимі Chrome звільняє пам’ять, виділену для неактивних вкладок. Це потрібно, щоб активним вкладкам та іншим програмам було доступно більше ресурсів, а швидкість роботи Chrome не знижувалася. Неактивні вкладки стають активними, як тільки ви переходите на них», — йдеться в описі.

А тепер перезапустіть браузер, щоб усі зміни набули чинності.

Робимо контрольні виміри в утиліті «Моніторинг системи» і бачимо, що основні процеси споживають практично на 50% менше ресурсів за тих же відкритих 19 вкладок. Google Chrome Helper (GPU) та Google Chrome тепер від’їдають 166 та 109 МБ відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.