Навіщо взагалі потрібно інсталювати оновлення Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, мало хто морочиться з приводу оновлень Windows. Тобто саме з приводу того… ставити їх чи ні, як часто потрібно перевіряти оновлення і навіщо вони взагалі потрібні… Адже насправді оновлення Windows відіграють головну роль у забезпеченні безпеки Вашого комп’ютера. Саме за допомогою оновлень, так званих “латок” для операційної системи, закриваються вразливості, які можуть бути використані зловмисниками в найвитонченіших цілях!

Багато IT-фахівців часто згадують про важливість своєчасної установки “свіжих” оновлень Windows. Тому, давайте я Вам детальніше розповім, що ж такого важливого в цих оновленнях.

Почну з того, що операційна система Windows, як і будь-яка програма, не може бути ідеальною, тобто бути без жодної вади. Спочатку Windows будується з множини фрагментів коду, в яких присутні “недоліки”. І, у міру так званої “обкатки” операційної системи, розробники здійснюють пошук, аналіз і подальше виправлення цих “недоліків”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі ці “недоліки” насамперед ставлять під загрозу онлайн-безпеку. Помилки мережевих протоколів, несумісність із сучасними стандартами передачі даних, застарілі програмні модулі та багато іншого… можуть стати чудовою лазівкою для злому вашого комп’ютера.

Тому саме встановлення “свіжих” оновлень Windows допомагає вчасно усувати (закривати) вразливості та “недоліки” (помилки) операційної системи.

Переваги регулярних оновлень Windows:

  • Захист від шкідливих програм та “зломів”.
  • Усунення загальних проблем та помилок.
  • Отримання доступу до нових функцій та покращення інтерфейсу.

А тепер, давайте розкажу Вам детальніше по кожному з пунктів.

Захист від шкідливих програм та “зломів”.

Онлайн-безпека на сьогодні є однією з головних тем при роботі в мережі Інтернет. Адже наявність вчасно закритих уразливостей Windows може стати причиною не тільки витоку або крадіжки особистих даних, але і повного виходу їх ладу Вашого комп’ютера.

Навіть наявність встановленого антивірусу не дасть Вам повної гарантії захисту операційної системи. Для того, щоб бути впевненим у своїй безпеці, потрібно обов’язково мати останню версію пакета оновлень Windows. Тільки в цьому випадку буде забезпечено максимальний захист вашого комп’ютера.

Нехтуючи встановленням критично важливих оновлень Windows, користувачі дають можливість шкідливим програмам використовувати вразливості, які вже були виправлені розробниками!

Адже знайдені вразливості в операційній системі можуть бути використані зловмисниками лише за кілька годин, рівно до того моменту, поки про них не дізнаються розробники. І після того, як за справу візьмуться фахівці, ви отримаєте самі оновлення, які усунуть знайдені вразливості. Тому, своєчасне встановлення “свіжих” оновлень Windows – запорука Вашої безпеки!

Усунення загальних проблем та помилок.

Існує другий тип оновлень Windows, який призначений для усунення функціональних помилок та проблем операційної системи. Такий тип оновлень зазвичай містить цілий пакет виправлень, що стосується різних розділів операційної системи.

Хоча ці оновлення і не стосуються критичних (які спрямовані на усунення вразливостей Windows), їх установка буде впливати на продуктивність і стабільність роботи операційної системи в цілому.

Важливість установки таких оновлень буде виправити помилки Windows, які можуть стати причиною збоїв у роботі. Тобто їх своєчасне встановлення буде гарантією стабільної роботи Вашої операційної системи.

Отримання доступу до нових функцій та покращення інтерфейсу.

Існують також оновлення Windows, які при встановленні додають в операційну систему новий функціонал або змінюють її зовнішній вигляд. Такі оновлення додають до Вашої операційної системи нові функції та можливості. Вони можуть поліпшити ергономіку і практичність використання візуальних компонентів.

Важливість установки таких оновлень безпосередньо залежатиме від конкретного користувача. Тобто, потрібно визначитися, чи потрібен Вам новий функціонал і зовнішні зміни або Вам достатньо того, що вже є.

Інсталяція оновлень Windows – це, насправді, дуже важливий момент! В ідеалі, звичайно, налаштувати автоматичне завантаження та встановлення оновлень. Можна ще зробити таке налаштування, при якому Ви завжди будете отримувати повідомлення про вихід нових оновлень і можливості їх встановлення, але при цьому самі вибиратимете які саме оновлення потрібно встановлювати і коли.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.