Chrome навчився заморожувати вкладки для прискорення роботи комп’ютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome – один із найпопулярніших браузерів планети. Але в нього є й відома багатьом проблема — занадто велика жорстокість оперативної пам’яті через активні вкладки.

Розуміють це, мабуть, і в Google. Принаймні це випливає зі свіжої функції, яку в компанії додали до свого браузера.

Ентузіасти виявили в останній збірці Chrome Canary новий розділ налаштувань “Продуктивність” (chrome://settings/performance). Саме там можна знайти два нових режими – режим економії пам’яті та енергозбереження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У випадку, якщо користувач активує режим економії пам’яті, неактивні вкладки почнуть переходити в режим сну. Це, у свою чергу, допоможе звільнити оперативну пам’ять та збільшити продуктивність комп’ютера чи ноутбука.

Коли нова можливість з’явиться в стабільній версії Google Chrome – невідомо. Але зважаючи на те, що тестування вже почалося, чекати залишилося недовго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.