Які повідомлення не варто відкривати у WhatsApp

Whatsapp це не тільки найпопулярніший месенджер у всьому світі, а й розсадник шахрайства. Як захиститись від нього розповім у статті нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У чому полягає небезпека?

Також як і в будь-якому месенджері чи соціальності відкриття таких повідомлень загрожує не миттєвим зараженням пристрою та крадіжки ваших грошей, а шантажем та соціальною інженерією, за допомогою якої ви вже самі будете готові віддати останнє.

Які повідомлення не слід відкривати?

Не кликати, читати і т.д., а саме навіть відкривати, тому що ви можете бути схильні до такого впливу і будь-яка картинка або посилання вас тут же виб’є з колії і ви прогнете під шахраїв. Ось з яким контентом не варто відкривати повідомлення:

  • GIF-анімація – шахраї можуть засунути туди загрозливе відео або набір картинок нібито з вашими даними або видати це за “особисте відео”. І все це вони вилучать за символічну плату. Класична схема обману та шантажу.
  • Будь-які посилання – взагалі будь-які, особливо коли їх скидають ваші друзі, тому що їх могли зламати, а ви нічого не підозрюючи, перейдете на фішинговий сайт.

  • Текстові файли – у текстових файлах знову ж таки може бути фейкова інформація, погрози чи вигадані історії. А мозок людини влаштований так, особливо зі слабким характером, що через 5 хвилин ви й самі повірите, що це з вами було.

У будь-якому випадку краще захистити себе від будь-якого такого впливу. Це врятує ваші нерви, гроші та здоров’я. Обов’язково розкажіть про це своїм літнім друзям і родичам, адже саме вони найбільше схильні до такого роду маніпуляцій. Будьте здорові!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.