Немає навіть у Telegram: WhatsApp готує велике оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як компанія Meta придбала месенджер WhatsApp , складається відчуття, що він зупинився у своєму розвитку. Якщо подивитися на те, що являє собою на сьогоднішній день Телеграм і Ватсап , можна зробити висновок, що останній безнадійно відстав. Зважаючи на все, це стали усвідомлювати і розробники зеленого месенджера і вирішили переламати сумну тенденцію. З кінця минулого року до нього регулярно додають нову функціональність. Чого варте лише можливість штатними засобами перенести чати з Андроїда на Айфон.

Але на цьому WhatsApp вирішив не зупинятися і продовжує анонсувати нові можливості. Вони не з’являться разом в одному оновленні, а додаватимуться частинами протягом певного часу. Давайте розберемося, що на нового чекає користувачів у найближчих оновленнях WhatsApp.

Чи можна приховати номер у WhatsApp

За даними WABetainfo, саме так виглядатиме меню приховування номера від певних контактів.

Ось що чекає на користувачів WhatsApp в частині безпеки в найближчих оновленнях. У двох словах нагадаю:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • З’явиться можливість приховувати час останнього відвідування конкретних контактів з вашої телефонної книги.
  • Відсутність повідомлення про вихід із групи.
  • Блокування створення скріншотів з окремих фотографій та відео.

Причому остання функція на момент виходу стане ексклюзивом Ватсапа. Подібної можливості немає навіть у Телеграмі , який славиться своєю турботою про користувачів. Фотографію, для якої встановлено заборону на зняття скріншота, не можна буде переслати, ні зберегти. Багато користувачів після впровадження цієї функції зможуть без страху відправляти особисті знімки і точно будуть впевнені, що вони не можуть бути використані для якихось протиправних дій.

Відновити видалені повідомлення у WhatsApp

Багато користувачів дуже чекають на кнопку скасування видалення повідомлення.

Але однією лише безпекою нові можливості WhatsApp не обмежуються. Тепер у разі помилкового видалення повідомлення можна без будь-яких проблем відновити його. Це стосується тих повідомлень, які ви видаляли тільки для себе, зберігаючи для співрозмовника. Зроблено цю функцію для того, щоб користувач міг виправити помилку, якщо випадково стер не те повідомлення або планував видалити його для всіх, але натиснув не на ту кнопку.

Саме так виглядатиме підтвердження видалення повідомлення у груповому чаті.

На жаль, на даний момент не зрозуміло, скільки часу буде відведено користувачеві на скасування видалення , але сподіватимемося, що достатньо, щоб можна було зрозуміти свою помилку та виправити її. Також у новій версії адміністратори груп отримають можливість видалити будь-яке повідомлення у груповому чаті. Це дасть адміністраторам можливість значно якісніше модерувати свої групи. Однак треба мати на увазі, що WhatsApp залишить для всіх користувачів повідомлення, що повідомлення видалено адміністратором групи.

Переміщені до списку чатів статуси виглядають органічніше, ніж раніше.

Однією з найдивніших і не до кінця зрозумілих особисто для мене функцій Ватсапа на даний момент є статуси. По суті, це аналог історій ВКонтакті чи забороненого в Росії Інстаграма. Фотографії або відео у таких статусах зникають через 24 години після публікації. Однак через те, що вони розташовані на окремій від усіх чатів вкладці, їх не так зручно переглядати, як у зазначених вище соціальних мережах. У WhatsApp вирішили виправити цю помилку і об’єднати розділ статус та чати. Тепер переглядати їх можна буде прямо зі списку всіх ваших діалогів та груп. Вважаю, що з подібним оновленням функція стане значно більш затребуваною.

Спільноти у WhatsApp 

Меню створення спільноти буде прямо на головній сторінці месенджера.

Але найбільш значущим і очікуваним нововведенням месенджера повинні стати спільноти , які були анонсовані ще у квітні і тільки зараз з’явилися в бета-версії програми для Андроїд. По суті, спільноти можна назвати аналогами груп у соціальній мережі ВКонтакте. У кожній спільноті можна створити декілька окремих груп і вести в кожній із цих груп вести окремі бесіди на різні теми.

На поточний у момент створення спільноти можна додати до 10 груп із підтримкою 512 учасників. Не така велика кількість, як у чатах чи каналах у Телеграмі. Але й призначення у спільнот трохи інше. На відміну від каналів, створюватимуться вони для спілкування, а не для публікації новин та просто цікавих постів.

Залишається сподіватися, що на момент запуску розробники збільшать або зовсім приберуть ліміти на кількість учасників та груп у спільнотах, щоб користувачі не були обмежені нічим і могли безперешкодно спілкуватися один з одним на задані теми.

Усі ці нововведення трохи затрималися. Їм слід з’явиться значно раніше, але краще пізно, ніж ніколи. Головне, що розробники нарешті це зрозуміли і почали активно наздоганяти конкурентів. Сподіватимемося, що на цьому впровадження нових можливостей не закінчиться, і користувачі отримуватимуть все більше класних функцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.