Windows 7 виявилася популярнішою за Windows 11

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.
Microsoft припинила безкоштовну підтримку Windows 7 у 2020 році. Наразі операційна система продовжує отримувати оновлення, але вже на платній основі у рамках розширеної підтримки для організацій Windows 7 ESU. Microsoft розповіла, коли ця версія операційної системи перестане оновлюватись. 

Термін ліцензії для підтримки оновлень має завершитись у січні 2026 року. Про це свідчать липневі патчі безпеки KB5015861 та KB5015862, які включають необхідні ключі. 

Реклама

Windows 7 отримає ще п’ять оновлень: SP1 Enterprise, SP1 Pro, Server 2008 R2, Embedded Standard 7 та Embedded POS Ready 7.

Як не дивно, ця версія операційної системи все ще користується популярністю. За даними Statcounter, вона займає 11,54% ринку, що більше, ніж у Windows 11 (10,96%). 

Аналогічна ситуація Internet Explorer. Браузер припинив існування, але при цьому ним користується корпоративний сегмент. Японські компанії виявилися не готовими до його відключення. 

15 червня Microsoft остаточно “поховала” Internet Explorer. Браузер, як і раніше, був у ході у багатьох компаній і держструктур Японії. Внаслідок цього в компаніях стався хаос. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ