Microsoft випустила Windows 11 для непідтримуваних комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня учасники програми Windows Insider отримали можливість встановити збірку Windows 11 у версії 22H2, яка стане загальнодоступною лише за кілька місяців (орієнтовно у жовтні). З якоїсь причини та ж сама збірка з пропозицією оновитися була відправлена ​​на комп’ютери, що працюють на Windows 10.

Повідомлення про можливість встановлення Windows 11 22H2 отримали власники комп’ютерів, формально не сумісних з цією операційною системою (наприклад, через те, що в них встановлені старі процесори Intel або AMD. Microsoft не дозволяє встановлювати на такі комп’ютери навіть тестові збірки, не кажучи вже про релізні (а Windows 11 22H2 надано статус готової до релізу RTM-складання).

Компанія Microsoft повідомила , що це був баг, і зараз відповідні фахівці розбираються, через що він виник. Вона також рекомендувала тим, хто встиг завантажити та встановити Windows 11 таким методом, відкотитися назад до Windows 10. Навряд чи хтось із тих, хто поставив це оновлення, зважиться на такий крок, адже іншого шансу оновитися у них може не виявитися.

Офіційно Windows 11 можна встановити тільки на комп’ютери з процесором не старшим за Intel Coffee Lake (восьме покоління) або AMD Zen 2. Втім, використовуючи завантажувальний носій цю ОС вдасться поставити навіть на формально несумісні машини, але в цьому випадку Microsoft нічого не гарантує і попереджає про можливі проблеми аж до поломки обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.