WhatsApp захлеснула нова хвиля небезпечного шахрайства

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З використанням функціональних можливостей, вбудованих у цей сервіс, можна здійснювати голосові дзвінки, відправляти текстові повідомлення, дзвонити по відеозв’язку, передавати різного роду медіафайли, ділитися місцезнаходженням, а також здійснювати цілу безліч різних інших дій, не відчуваючи при цьому жодних труднощів і труднощів. Проте поступово розробники відмовляються від підтримки старих ОС, тому що забезпечувати роботу месенджера на таких, оскільки вони застаріли на п’ять і більше років, вже просто нераціонально. На тлі появи інформації про прийдешнє відключення від цього ПО безлічі різних моделей мобільних пристроїв, що працюють на застарілих операційних системах, активізувалися шахраї.

Через нововведення, зловмисники розсилають користувачам повідомлення з інформацією про майбутнє відключення від WhatsApp, пропонуючи встановити спеціальну особливу версію месенджера, яка продовжить працювати і далі. Подібні повідомлення, зважаючи на все, поширюються за допомогою мережі ботів, а отримати такі встигли вже дуже і дуже багато. Користувачеві для завантаження «покращеного» месенджера пропонують перейти за посиланням у повідомленні на спеціальний веб-сайт, після чого слідом завантажити звідти інсталяційний файл. Як можна легко здогадатися, коли користувач встановлює месенджер з невідомого джерела, тим самим додатково встановлює на свій телефон шкідливе програмне забезпечення, що призводить до втрати особистих коштів.

Більше того, зловмисники пропонують звичайний WhatsApp, тобто він також перестане працювати на застарілих ОС, коли розробники відключать їх підтримку. Виходячи з цього слід, що вестися на прийоми зловмисників, які вирішили скористатися такою ситуацією на свою користь, безумовно не варто. Що ближче буде така подія, то більше подібних повідомлень отримають користувачі месенджера. Щоб уникнути проблем досить не переходити по будь-яким посиланням, а тим більше не встановлювати програмне забезпечення з інших джерел, які б функції і можливості воно при цьому не обіцяло надати натомість. Нова схема шахрайства тільки-но почала використовуватися, але якщо вона стане масовою, сервіс захльосне хвиля обману користувачів з різних країн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.