Відомо, як використовувати WhatsApp на двох телефонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp взяв курс на серйозне оновлення: останнім часом було анонсовано, що месенджер отримає хороші функції, на які користувачі чекали не один рік. Додаток не наздожене за своєю функціональністю Телеграм, але безперечно стане кориснішим: так, нарешті можна буде запускати WhatsApp на двох телефонах . Примітно, що ви вже давно можете скористатися месенджером на двох пристроях, на яких можуть бути встановлені WhatsApp Desktop або браузерна версія WhatsApp Web, але зі смартфонами так не працює. Розповідаємо, що відомо про цю функцію і коли вона з’явиться.

Як відкрити WhatsApp на двох телефонах

Якщо вірити останнім витоком, месенджер активно працює над підтримкою функції, що дозволяє пов’язувати кілька пристроїв на Android за допомогою одного облікового запису WhatsApp. Фішка з’явилася в останній бета-версії WhatsApp і згодом має стати доступною для всіх. До цього така фішка працювала тільки з WhatsApp Web та WhatsApp Desktop: користувачам більше не потрібно було сканувати QR-код при запуску програми та тримати телефон постійно підключеним до інтернету – на комп’ютері все працювало автономно.

Можливо, якщо вам здається, що ця фішка в чомусь надмірна і марна, просто подивіться на це з іншого боку: ви зможете користуватися будь-яким телефоном, який є під рукою. Все-таки, як не крути, але два телефони – краще, ніж один.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрештою, ви можете запустити WhatsApp на телефоні та Android-планшеті, оперативно перемикаючись між ними за необхідності. Функція буде розташована в новому пункті меню “Пов’язаний пристрій”. На даний момент процес запуску WhatsApp на другому смартфоні вимагає від користувача початкового сканування QR-коду, але, швидше за все, це зміниться до офіційного релізу і трохи спроститься. Загалом, все дуже зрозуміло і навіть зручно, але виникають питання.

  • Чи буде серед двох пристроїв головний, з якого можна буде завершити сеанс? Чи обидва вони будуть з однаковими дозволами?
  • Чи буде якось вирішена проблема повідомлень, що повторюються? Якщо ні, то, виходить, push-повідомлення про нові повідомлення будуть приходити на обидва смартфони?
  • Чи потрібно буде сканувати QR-код щоразу під час використання другого смартфона?

Загалом, питань поки що набагато більше, ніж відповідей. Тим більше, враховуючи досвід WhatsApp, нова функція, можливо, буде дуже обмеженою спочатку. До того ж, у WhatsApp, як і раніше, вистачає й інших проблем.

Проблеми WhatsApp

Незважаючи на те, що месенджер активно анонсує нововведення, користувачі чекають не цього. Так, дехто пише, що замість запуску WhatsApp на двох пристроях розробники могли б додати можливість використовувати кілька облікових записів на одному смартфоні: до речі, Телеграм вміє так вже давно. Це могла б бути важлива і корисна функція, але в WhatsApp все роблять дуже повільно і сумбурно. Нагадаю, що користувачі iPad досі не отримали програми для планшетів. Навіть WhatsApp для Apple Watch працює досить некоректно та не відкриває фотографії.

Про те, що WhatsApp робить щось не так, говорить ще й недавній витік: з нього стало відомо, що функція дозволить приховувати час відвідування деяких користувачів, доданих до списку. В цілому, нічого нового WhatsApp не може запропонувати навіть тут: для того, щоб приховати час відвідування від користувачів, достатньо включити в налаштуваннях видимість останнього сеансу тільки для тих, хто є у вас в контактах, а потім видалити користувача.

Нові функції WhatsApp

Попри все, корисні нововведення в WhatsApp все-таки є. Одна з них – це можливість не додавати номер до телефонної книги для того, щоб переписуватися з абонентом. Це помітно заощаджує час, якщо вам потрібно комусь написати, але ви не захочете засмічувати свій телефон зайвими номерами.

На тлі нововведень давно назріває й інша проблема — як фільтрувати велику кількість контактів та груп? Повідомляється, що і над цим у компанії також працюють: у майбутньому має з’явитися окрема кнопка фільтрації чатів . Очікується, що в програмі з’явиться чотири фільтри:

  • Чати з користувачами зі списку контактів.
  • Непрочитані повідомлення.
  • Листування з невідомими номерами.
  • Перегляд груп.

Надалі кількість фільтрів може збільшитись, але чи не простіше було дати можливість користувачам самим створювати папки як у Telegram ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.