Оновлення для Windows 10 і 11 “зламало” всі популярні браузери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апдейти Windows, як правило, покликані вирішувати проблеми в роботі заліза та додатків. Але трапляється й протилежне — нещодавнє оновлення актуальних версій ОС викликало низку скарг з боку користувачів. Як виявилося, свіжий патч в деяких випадках призводить до непрацездатності відразу трьох браузерів, що часто використовуються.

Після виходу оновлення KB5012599 у мережі почали з’являтися численні скарги про критичну помилку з кодом 0xc0000022 під час спроби запуску Chrome, Edge або Firefox. Проблема є актуальною для Windows 10 і Windows 11, але виявляється не у всіх користувачів.

«Після установки [апдейта] я отримав помилку 0xc0000022 під час запуску Edge, Firefox та Chrome, тому вони більше не працюють. На щастя, Vivaldi і Brave працюють ідеально, тому я все ще можу користуватися інтернетом. Видалення KB5012599 вирішує цю проблему», – зазначив один із «постраждалих».

За наявною інформацією, проблема пов’язана з конфліктом між файлами оновлення та антивірусними програмами. Компанія ESET вже підтвердила, що працює над випуском виправлення для фірмових продуктів, але терміни його релізу поки що не оголошені. Зараз користувачі можуть виправити ситуацію вручну, активувавши в налаштуваннях антивірусу функцію ESET LiveGrid та вимкнувши безпечний браузер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі інших антивірусних програм повідомляють, що в деяких випадках може допомогти вимкнути надбудови для браузера. Альтернативний метод — видалення пакета оновлень KB5012599. Компанія Microsoft ситуацію поки що не прокоментувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.