Microsoft розповіла про долю панелі завдань Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним із найспірніших рішень в інтерфейсі ОС багато користувачів вважають «прибиту» до нижньої частини дисплея панель завдань. У відповідь на численні прохання виправити ситуацію Microsoft, нарешті, дала офіційний коментар – правда, він виявився не надто обнадійливим.

У ході нещодавньої конференції Ask Me Anything глава підрозділу Windows Core Experiences Талі Рот заявила, що “воскресіння” функції переміщення панелі завдань не входить до пріоритетів компанії. За її словами, така зміна потребує значних трудовитрат з боку розробників, при цьому вона «затребувана невеликою кількістю користувачів».

Примітно, що зазначена функція входить до топ-15 найчастіше згадуваних на сайті Microsoft Feedback Hub. На жаль, представник компанії не розкриває методику збору статистики, на основі якої було зроблено заяву. Втім, про повну відмову від корисної можливості мови теж не йшло – не виключено, що софтмейкер згодом все ж таки реалізує її в стабільній версії ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день вирішити проблему можна лише за допомогою ручного редагування реєстру та файлів конфігурації або за допомогою спеціальних утиліт, таких як Taskbar11 або StartAllBack.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.