Windows 11 прямо на шпалерах попередить, якщо ПК не відповідає вимогам ОС

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Microsoft почала попереджати користувачів Windows 11 про те, що вони встановили операційну систему на комп’ютер, який не відповідає мінімальним системним вимогам – повідомлення розміщується прямо поверх шпалер. Подібне бачать ті, хто користується неактивованою версією ОС. 

Реклама

Попередження з’являється у нижньому правому куті робочого столу. Ще його можна побачити у налаштуваннях системи. Наразі нововведення тестується у попередньому збиранні для учасників програми Windows Insider. Поки що неясно, чи планує компанія впроваджувати це у публічну версію.

Нагадаємо, що мінімальні вимоги Windows 11 викликали шквал критики після анонсу – потрібен процесор Intel Core 8-го покоління і новіший або AMD Zen 2 і новіший, не менше 4 гігабайт оперативної пам’яті, відеокарта з підтримкою DirectX 12/WDDM 2.x, а також криптогразахисний модуль TPM 2.0 Тим не менш, є способи встановлення і на офіційно не підтримувані комп’ютери – про один з них розповіла навіть сама Microsoft.

Для стабільної роботи Android-програм при цьому рекомендується ПК з SSD-накопичувачем і 8, а краще з 16 гігабайтами оперативної пам’яті.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ