Названо найбезпечнішу операційну систему. І це не Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанії Google Project Zero з’ясувала, яка з операційних систем менш схильна до зламів. Згідно з дослідженнями, Linux залишила за Windows і macOS.

Але справа не в тому, що Linux краща, просто її розробники найшвидше усувають знайдені вразливості. Дослідження показали, що програмісти, що працюють з відкритим вихідним кодом Linux, у середньому усували проблеми за 25 днів. І цей термін постійно зменшується. 

Співробітники Apple виправляють помилки за 69 днів, Google потребує 44 дні, Mozilla справляється за 46 днів. Windows – найпопулярнішій системі у світі, потрібно близько трьох місяців, щоб усунути несправність. Що ж до мобільного сегменту, то тут Apple попереду. «Купертинівці» справляються швидше за Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Project Zero спеціалізується на пошуку дірок у системах безпеки різних платформ. При виявленні загрози команда дає 90 днів усунення неполадок та підвищення рівня безпеки. Команда нагадує, що навіть якщо розробники Linux оперативніше за всіх усуває неполадки, вона, як і раніше, може зазнати вразливості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.