Листування всіх користувачів WhatsApp виклали в інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання WhatsApp є абсолютно безкоштовним для всіх і кожного, тобто за це програмне забезпечення абсолютно нічого не потрібно платити, і це вкрай позитивно відбивається на привабливості та доступності всієї цієї пропозиції в цілому. Більш того, всі особисті дані користувачів надійно захищені від третіх осіб із застосуванням наскрізного шифрування.

Наявність шифрування передбачає, що навіть якщо якась людина зможе перехопити листування, вона не зможе її прочитати або переглянути, тому що для цього їй потрібно 256-бітний ключ, а на підбір такого піде кілька сотень років. Проте все виявилося далеко не так добре на ділі, як на папері та на словах. Листування всіх користувачів месенджера WhatsApp виклали в інтернет, у зв’язку з чим переглянути її може будь-хто.

Така подія означає, що тепер кожен користувач глобальної мережі може побачити, які саме, кому конкретно і коли та чи інша людина надсилала повідомлення, а також які медіафайли він передавав. Цікаво й те, що такі відомості вже потрапили в пошукову систему Google, тому їх можна знайти за допомогою пошукового запиту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того, щоб прочитати листування інших користувачів у WhatsApp, достатньо, щоб у людини була включена функція «Прямий зв’язок» в налаштуваннях облікового запису. Вона включена у всіх за замовчуванням, і якщо її не відключали вручну, чого практично ніхто не робить, можна переглянути чужі повідомлення шляхом переходу за посиланням https://wa.me/. 

Наприкінці цього посилання потрібно в міжнародному форматі вказати номер телефону людини, повідомлення якої хочеться прочитати, після чого через будь-який браузер перейти за цим посиланням і переглянути результат. Як так взагалі вийшло і чому особисті дані користувачів виявилися не захищені з використанням шифрування – невідомо, оскільки розробники месенджера ніяк не коментують таку подію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.