Чому небезпечно користуватися Messenger та WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Між творцями найбільших месенджерів розгорнувся справжній скандал та різні дискусії. Меттью Розенфельд, творець Signal, заявив, що Telegram не є конфіденційним месенджером. На його думку, Whatsapp та Facebook Messenger більше дбають про особисті дані користувачів та захищає їх.

Проте, Павло Дуров спростував ці припущення. Насправді, Telegram є найбезпечнішим месенджером серед всіх існуючих. Причиною стало те, що майже всі месенджери, які створені американськими розробниками для своїх жителів повинні відповідати законам США. Нагадаємо, що ці закони вимагають користувачів ділитись своїми особистими даними зі спецслужбами. Більше того, велика кількість месенджерів поширює набагато більше особистої інформації, ніж зазанчено в правилах.

Дуплі нагадав, що популярні американські месенджери Signal та Anom взагалі створюватись під суворим керівництвом американських спецслужб. Хоч вони і наголошують та переконують користувачів, що вони надають перевагу анонімності, все ж діляться інформацією за запитами спецслужб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробник Telegram обурився та порадив конкурентам краще дбати над безпекою, та перевіряти факти перед тим, як заявляти щось публічно. Звичайно, що така неправдива інформація буде поширюватись на Павла Дурова, адже конкуренти розуміють популярність месенджера. Аудиторія зростає тому, що месенджер не має жодних зв’язків з американськими апецслужбами.

Цікаво, що саме тоді, коли WhatsApp припинив свою роботу на декілька днів та впровадив нові жорсткіші правила, кількість користувачів Telegram зріс на 25 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.