Названо секретні функції браузера Google Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chrome знову удостоївся звання найпопулярнішого браузера у низці регіонів планети, включаючи Україну. У цьому зв’язку буде доречно нагадати про 11 «примочки» дітища Google для спрощення роботи в інтернеті. Більшість із них прихована прапорцями.

Flags: що це і навіщо вони потрібні

“Вихід за прапорці” відкриває доступ до розширених функцій та експериментальних опцій, долучитися до переліку яких можна у пошук-рядку браузера chrome://flags.

Для налаштування можливих можливостей доцільно перевірити сумісність прапорця з встановленою на вашому пристрої версією ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо все нормально, достатньо вибрати в меню меню опцію включення Enabled і зробити перезавантаження «Хрома» шляхом кліку на Relaunch.

Прояснивши ситуацію у прапорцями, перейдемо до обіцяних спочатку «примочок» Chrome.

Клавіша Play/Pause

Кнопка активації/призупинення захована за прапорцем під назвою Global Media Controls. Її основна місія – пошук певного музичного треку на панелі відтворення композицій.

Паралельне завантаження

Цей прапорець призначений для прискорення «заливки» файлів на девайс за рахунок активації декількох з’єднань до сервера, з наступним завантаженням файлу частинами.

QR-коди замість довгих посилань

Ця опція дозволяє відмовитися від копіювання рядків з URL-адресами на користь QR-кодів, з можливістю надсилання останніх у вигляді меседжу лілі по e-mail (вгорі сторінки потрібно вибрати адресний рядок і натиснути на знак QR-коду).

Режим читання

Дозволяє долучатися до контенту, не відволікаючись на рекламу та інші подразники на кшталт спливаючих вікон.

Плавне прокручування

Назва цієї функції повною мірою відбиває її суть.

Блокування реклами

Замість рекламних блоків, користувач побачить сірі квадрати.

Список читань

Ця опція нещодавно стала доступною для андроїд-версії браузера. Її суть – можливість збереження веб-сторінок для перегляду «коли».

Темний режим без кордонів

Цей прапорець дозволяє встановити темний режим будь-де, навіть там, де він не передбачений спочатку.

Chromecast

Місія цієї функції – трансляція потокового відео з Netflix та аналогічних сервісів на телевізор зі смартфона та/або ПК.

Очищення «Хрому»

Багато хто стикався з раптовим і безпричинним, на перший погляд, гальмуванням і зависанням Chrome. Вирішити проблему можна за допомогою вбудованого антивірусника.

Для того, щоб скористатися відповідною можливістю, потрібно з «Налаштувань» пробратися до «Доп. налаштування» та скористатись функцією «Видалення шкідливого ПЗ» у графі «Скидання налаштувань» (альтернативний варіант – відкат до встановлених за замовчуванням настройок).

Угруповання вкладок

Ця опція дозволяє формувати групи з вкладок, що сподобалися, з маркуванням певним кольором і присвоєнням «імені» кожної з них (клік правою кнопкою мишки по вкладці > вибір відповідної функції > присвоєння назви > вибір колірного оформлення).

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.