Названо небезпечний мобільний додаток, який є в App Store та Google Play

Йдеться про популярний додаток Getcontact

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто використовує програму GetContact, щоб дізнатися, як записані в чужих контактах. Однак користувачі сервісу ризикують тим, що їхній номер потрапляє до загальнодоступної бази даних. І цим можуть легко скористатись шахраї!

Як видалити свій номер з бази даних?

Проте, існує спосіб заборонити видимість особистого номера по інтернету.
Щоб номер телефону більше не значився в загальній базі даних, потрібно не просто видалити програму зі смартфона, а й зробити деякі дії. На панелі внизу програми слід натиснути «Інше → основне → Установки → Установки облікового запису → Управління обліковим записом → заблокувати».

Після цього користувача має викинути з облікового запису. Однак цього недостатньо. Потрібно перейти на офіційний сайт GetContact і знайти розділ «Керування конфіденційністю профілю». Потім користувач опиниться на сторінці входу, де потрібно увійти до облікового запису з номером, який є в базі. Далі слід знайти на сторінці пункт “видимість”. Там її потрібно вимкнути.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це також не фінал. Після всього виконаного треба перейти на цю сторінку і написати там повідомлення з вимогою видалення номера з бази даних і заборонити його використання або передачу третім особам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.