Microsoft випустила нову версію Windows 10 – в ОС активуються приховані функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft випустила стабільну версію великого оновлення операційної системи Windows 10 – November 2021 Update, також відомого під внутрішньою назвою 21H2.

Хоча раніше Microsoft випускала великі функціональні оновлення Windows 10 кожні півроку, з виходом нової операційної системи Windows 11 у жовтні, на безліч нововведень розраховувати не доводиться. Все-таки основна своя увага Microsoft вже перенесла на розробку та розвиток Windows 11. 

Втім, Windows 10 21H2 все ж таки надає не тільки виправлення та покращення, а й нові функції. Серед них – підтримка WPA3 H2E, спрощений вхід без пароля з Windows Hello for Business, підтримка обчислень на графічному процесорі у підсистемі Windows для Linux (WSL) та Azure IoT Edge для Linux.

Як і минулі три великі оновлення – 1909, 20H2 і 21H1, версія 21H2 поширюється у вигляді пакета активації. Нові функції фактично вже присутні в системі в прихованому вигляді, отримані через проміжні накопичувальні оновлення, а новий апдейт з номером збірки 19044 їх лише активує. Таким чином, оновлення на нову версію Windows здійснюється буквально за кілька хвилин. Для цього на ПК має бути встановлена ​​як мінімум Windows 10 версії 2004 (травневий апдейт 2020 року).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows 10 November 2021 Update пропонується як додаткове оновлення, воно не встановлюватиметься автоматично, а лише з дозволу користувача. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.