Microsoft заборонила використовувати сторонні браузери для швидкого пошуку у Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі користувачі Windows 11 почали помічати, що зміна стандартного браузера перестала впливати на пошук через меню «Пуск» — запускається фірмовий браузер Edge і система Bing.

Функція працює “з коробки”. Раніше були утиліти на кшталт EdgeDeflector, які дозволяли замінити стандартний пошук, але в Microsoft вважали, що Edge та Bing усім має вистачати.

У компанії заявили, що пошуковик не можна буде змінити, а через меню “Пуск” буде доступний лише фірмовий пошук. Автор EdgeDeflector не вважає це проблемою, оскільки утилітою користувалися близько 500 тисяч користувачів, а ось для Firefox і Brave це може стати проблемою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі розкритикували таке нововведення і вважають, що Microsoft працює не для користувачів, а виключно заради просування власного софта, що часто поступається за якістю.

У Windows 11 ускладнили процес вибору стандартного браузера: якщо ви не вибрали браузер за промовчанням вперше, то доведеться вибирати браузер для кожного виду файлів вручну. Таке “нововведення” знову зроблено заради просування Edge, щоб користувачам банально набридло видавати доступ для кожного файлу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.