Як вибрати wi-fi роутер? Які параметри варто перевірити перед покупкою?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незалежно від того, чи ми знаходимося вдома чи в офісі, ми користуємося інтернетом. Для того щоб все працювало, нам потрібно створити мережу. Для цього вам знадобиться роутер. З нами ви дізнаєтесь, який із них вибрати.

Більшість з нас не мають поняття, як працює Інтернет і звідки він береться в нашому комп’ютері. Важливо, щоби він працював ефективно. Іноді, однак, варто дізнатися про деяку технічну інформацію, яка справді може бути нам корисною.

Що таке роутер і навіщо він потрібний?

Багато людей плутають роутер із модемами. Це досить поширена помилка, адже вони виглядають дуже схожими. Модем використовується для чогось іншого. Він отримує сигнал від інтернет-провайдера і перетворює його на той, який наш комп’ютер зможе прочитати. Маршрутизатор, з іншого боку, використовується для розподілу цього сигналу на кілька пристроїв. Тому, якщо ми хочемо мати доступ до Інтернету на кожному пристрої, нам обов’язково потрібно купити роутер. Він створює локальну мережу, використовуючи новий пул IP-адрес. В Інтернеті всі пристрої розглядаються як один.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірте, який інтернет доставляється до вас додому

Який маршрутизатор ви оберете для створення локальної мережі, залежить в основному від того, які функції інтернету у вашому домі чи робочому місці.

Вам потрібно вибрати роутер із ADSL модемом. Підключаємо до нього кабель інтернет-провайдера, що нагадує телефонний.

Маршрутизатор xDSL – багато хто з нас користується доступом до Інтернету за допомогою житлової або кабельної мережі. Тому ми маємо переконатися, що наше нове обладнання має роз’єм RJ-45. У більшості сусідніх мереж ми підключаємо кабель LAN безпосередньо до маршрутизатора. Для кабельного телебачення необхідно підключити роутер до модему.

Роутери з підтримкою 3G або LTE – все частіше оператори мобільного зв’язку пропонують нам інтернет в наших будинках. Зазвичай у таких випадках також необхідно мати невеликий модем, що нагадує флешку. Ми вставляємо його в USB-порт на комп’ютері.

Яка швидкість маршрутизатора?

Якщо ви хочете, щоб ваш маршрутизатор працював швидко, обов’язково перевірте букву, яка слідує за назвою стандарту 802.11. Найсучасніші версії у цьому AC. Вони допускають пропускну здатність від 500 Мбіт/с до запаморочливих 1 Гбіт/с. Примітними є версії N, які пропонують швидкість передачі даних до 600 Мбіт/с. Набагато слабше за g – 54 Мбіт/с. Маршрутизатори у стандарті bia вважаються застарілими та навіть розглядати їх не варто.

Також варто звернути увагу на швидкість 2,4 ГГц. Стає зрозуміло, що чим більша цінність у цьому випадку, тим краще. Ми можемо вибрати з діапазону 150-450 Мбіт/с.

Деякі з моделей, які пропонуються на ринку, можуть працювати в дводіапазонному режимі. Це також значно підвищує швидкість роботи пристрою. У разі швидкість часто подвоюється. Ви легко дізнаєтеся роутер, якщо звернете увагу на те, чи виробник дає швидкість за 2,4 ГГц і за 5 ГГц.

Тим не менш, ви повинні пам’ятати, що швидкий маршрутизатор не зробить ваш інтернет швидшим, якщо ваше з’єднання не пропонує високу швидкість передачі. Однак, якщо високошвидкісний інтернет приходить до вашого будинку, то немає сенсу проштовхувати його через повільний маршрутизатор. Також доводиться зважати на те, що більш швидке обладнання пов’язане з набагато вищими витратами.

Яким є діапазон маршрутизатора?

Якщо ми хочемо мати гарне покриття по всій квартирі чи офісі, то ми також маємо звернути увагу на асортимент. Це залежить від якості та кількості антен. Проте чи всі знають, що вони розташовані як зовні, і усередині. Дальність дії антени зумовлена ​​посиленням енергії. Якщо вам потрібний винятково великий асортимент, то 5dBi обов’язково виправдає ваші очікування. Багато маршрутизаторів також дозволяють підключати антену, щоб ви могли збільшити дальність.

Безпека використання обладнання

Багато хто з нас також піклується про безпеку передачі даних. Тому варто перевірити, чи має наш маршрутизатор систему шифрування WPA2. Також добре перевірити, чи є у нього брандмауер та фільтрація MAC-адрес. Якщо ці умови будуть виконані, ми безперечно зможемо почуватися у більшій безпеці.

Який маршрутизатор вибрати?

Ми повинні вибрати маршрутизатор, який адаптований до типу Інтернету. Звертаємо увагу на швидкість на основі параметрів AC або N. Перевіримо кількість антен, а також безпеку з’єднання. Виконання цих умов забезпечить нас швидким та безпечним інтернетом у вибраній галузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.